Navigácia

Voľné pracovné miesto

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • TELEFÓNY -OZNAM

    V dňoch 9.12.2023.-12.12..2023 došlo k prerušeniu spojenia na tel č. 037/7787121, z dôvodu poškodenia tel.vedenia, pri rekonštrukcii oplotenia areálu LVS..

    V súčasnosti je chyba nahlásená a opravuje sa.

    Deti volávajú domov so zdravotnou sestrou z našich mobilných telefónov v popoludňajších hodinách.

    Za pochopenie ďakujem

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Oplotenie areálu LVS

    V súčnosti prebieha rekonštrukcia oplotenia areálu LVS, nakoľko oplotenie bolo v havarijnom stave. Mení sa aj vstupná brána a múrik, ktorý bránu držal. Osadzajú sa všetky stĺpy, na ktoré sa bude viazať nové pletivo.

    Preto Vás prosím o zvýšenú bezpečnosť pri vstupe do zariadenia.

    Odstaviť auto je v čase rekonštrukcie ideálne mimo areálu LVS, aby nedošlo k jeho poškodeniu. 

    Rekonštrukcia prebieha po celom obvode areálu. 

    Ďakujem 

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Preventívny program: Prevencie drogových závislostí: Ako na lyže a snowboard!

    Dňa 4.12.2023 sme mali možnosť sa zahĺbiť do tajov zimných športov, lyžovania snowboardovania a adrenalínových prevedení na snehu. Privítali sme inštruktora lyžovania z Kubínskej Hole - p. Petra Beláka, ktorého všetci poznajú pod menom "Pedro." 

    Žiakom vysvetlil, čo je potrebné dodržiavať pri zimných športoch, že ani zďaleka to nie sú drogy, alhohol a ani iné omamné látky, že za výkonom sa skrýva technika, športová príprava a kondička.  Žiaci a aj my dospelí sme si mali možnosť vyskúšať lyže a snowboard.

    Boli sme poučení o chybách, ktoré robíme na snehu, prečo často padáme a ako by sme mali správne postaviť sa, a čo urobiť v prípade, ak zdrazíme nejakého lyžiara pred nami. 

    Ďakujem za prednášku. Ďeťom sa veľmi páčila. 

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

     

  • Sv.Mikuláš 6.12.2023

     

    Aj tento rok tradične zavíta do nášho zariadenia Sv.Mikuláš. Zaklope na dvere, popýta sa, či každý poslúchal. 

    Sviatok svätého Mikuláša - 6. decembra sa už odpradávna spájal s vierou v bohatstvo. Obchodníci v ten deň radi uzatvárali zložité obchody. Niekde sa považoval za patróna šťastného manželstva, modlievali sa k nemu slobodné dievčatá, túžiace po ženíchovi. Podľa inej legendy oživil zavraždené deti, odtiaľ pochádza ľudová viera, že nosí deti a pomáha rodičkám v ťažkej chvíli.

    Okolo Mikulášovej osoby sa zachovalo najviac zvykov súvisiacich s jeho obdarovaním všetkých detí. V predvečer sviatku navštevuje muž s bielou bradou deti a nadeľuje im sladkosti, ale ich aj dobrotivo karhá. Prv mal Mikuláš aj početný sprievod, ktorý tvorili maskované postavy, neskôr sa zredukovali na anjela a čertov. Mikuláš si obliekal tradičný odev biskupa, ktorý pozostával z plášťa s kapucňou lemovaného kožušinou, na hlave mal vysokú papierovú čiapku a v ruke berlu. Anjeli mali biele košele a čert si natiahol obvykle dlhý, čiernou srsťou von obrátený kožuch, prepásaný reťazou a na nej zvonce.

    O bohatú nádielku pre naše detičky sa postarali šikovní zamestnanci LVS, firmy - dodávatelia: Lunys, Mirkom plus, Agfood a nový obchodík potravín v Poľnom Kesove "Môj obchod".

    Ďakujeme všetkým za to, že môžeme vyčariť deťom radosť v očkách!

    (foto - prekrytie tvári - z dôvodu GDPR)

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

     

  • Vianočné trhy 1.12.2023 a 5.12.2023

    Aj tento rok sme ofúkali naše zručnosti a v spolupráci s pani vychovávateľkami deti z LVS Poľný Kesov vyrobili krásne výrobky, ktoré sme mohli ponúknuť vo vianočnom mestečku v Nitre počas vianočných trhov.

    Akcia prebieha v spolupráci s OZ Pokeson, ktoré pracuje pri našom zariadení a pomoci súčasnej štatutárky Ing. J.Šubovej a bývalej štatutárky D.Majirošovej.

    Chceme sa poďakovať mestu NITRA za každoročnú spoluprácu, za možnosť odprezentovať sa na námestí šikovnosťou našich ručičiek, ktoré možno spríjemnia vianočné chvíle a stôl, či stromček všetkých, ktorí prispejú finančným darom nášmu zariadeniu.

    ĎAKUJEME!

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Testy Monitor 9 - na edupage

    Testy Monitor 9 nájdete na Edupage - Otestuj sa -vyber predmet: napr. Slovenský jazyk a literarúra - Testovanie 9 a zobrazia sa Vám testy od roku 2009 až po súčasnosť. 

    Testy hneď vyhodnocujú správnu / nesprávnu odpoveď. Ich náročnosť je totožná s náročnosťou na skutočnom Monitore 9.

    Vyskúšajte! Venujte im čas aj počas vianočných prázdnin, dohliadnite na deti, aby trochu cibrili pamäť, svoje vdomosti a schopnosti. 

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • OZNAM - Školský parlament

    Milí žiaci, dňa 5.12.2023 sa uskutoční zasadnutie školského parlamentu. 

    Pripravte si vaše námety, pripomienky, návrhy, nápady.

    Spoločne prerokujeme, čo sa nám podarilo splniť a čo nie z posledného zasadnutia a čo nás čaká do budúcna. 

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • DOD 22.11.2023 Stredná škola zdravotnícka

    Dňa 22.11.2023 sa zúčastnil žiak 9.ročníka exkurzie do Strednej školy zdravotníckej v doprovode výchovnej a kariérnej poradkyne PeadDr.Evy Molnárovej, PhD. 

    Laboratória, anatomocké modely, štúdie a vybavenosť učební, ukážky masáže - to všetko bolo možné vidieť a vysúšať na dni otvorených dverí. 

    Nášmu žiakovi, ktorý si pravdepodobne vyberie cestu zdravotníka, držíme palce!

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Prevencia a riešenie šikanovania žiakov v LVS Poľný Kesov 2023/2024

    Prednáška pre žiakov LVS Poľný Kesov zameraná na oblasť šikany, prevencie proti šikane, riešeniu podnetov a následkov pre agresora sa uskutoční v dňoch 11.-12.12.2023 v spoluprácii s preventistami z danej oblasti  z Okresnej prokuratúry Nitra, ktorí prisľúbili účasť na preventívnom programe.

    Program bude ďalej pokračovať aktivitami, ktoré budú viesť koordinátori zameraní na riešenie šikany v LVS Poľný Kesov.

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

     

  • DOD - kariérne poradenstvo pre žiakov 9.ročníka

    Dňa 28.11.2023 sa zúčastnili naši žiaci 9.ročníka: Sandra, Vanesska a Emil, DOD v SOŠ dopravy a služieb v Nových Zámkoch s PaedDr.E.Molnárovou, PhD. Žiakom sa návšteva strednej školy veľmi páčila, nadobudli obraz o jednotlivých odboroch na danej škole a o povolaniach, ktorými sa v živote môžu uberať.

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • OZNAM: Voľnopredajné lieky a vitamíny

    Vážení zákonní zástupcovia detí umiestnených v LVS Poľný Kesov.

    Jesenné obdobie prinieslo so sebou aj nárast prechladnutí. Nakoľko ste začali prinášať deťom rôzne vitamíny, ktoré chcete, aby sme podávali deťom počas pobytu u nás - v prílohe nájdete žiadosť o Podávanie voľnopredajných liekov.

    Žiadam o jej vyplnenie. V prípade, že Vami podpísanú žiadosť neodovzdáte zdravotnej sestre LVS, nie je možné podávanie voľnopredajných liekov vašim deťom v našom zariadení.

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

    Žiadosť nájdete tu: Podavanie_volnopredajnych_liekov_na_ziadost_zak.zastupcu.doc

  • Pozor - sprísnite dohľad nad deťmi!

    Vážení zákonní zástupcovia,

    v prílohe zasielam informáciu Národného bezpečnostného úradu SK – CERT, ktorá upozorňuje na nebezpečnú skupinu „Přidej co nejvíc lidí,“ ktorá sa na sociálnej sieti Whatsapp šíri medzi žiakmi a sprístupňuje deťom pornografický obsah, explicitné videá vrážd a samovrážd.

    Prosím o podrobné preštudovanie prílohy a kontrolu Vašich detí počas pobytu v domácom prostredí.

    2023-2840-34-C2930.pdf

     

    PhDr. Jan Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • CHCELI BY SME POVEDAŤ....

    So žiakmi 9.ročníka sme si spoločne pozreli video z dielne NO Človek v ohrození s názvom „Chceli by sme povedať“, ktoré vzniklo v spolupráci s OZ IPčko a odborom prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR .Ide o odkaz štyroch ukrajinských mladých ľudí slovenským deťom, ich pohľad na vojnu, očakávanie od Slovákov a Sloveniek. Poukazuje na prežívanie mladých ľudí, ktorých vojna donútila opustiť svoje domovy. Video bolo pripravené s cieľom rozvíjať porozumenie a empatiu, podporiť scitlivovanie poslucháčok a poslucháčov.

    Žiaci pozorne sledovali a následne vyjadrili názory na pocity detí, uvedomili si, ako sa cítia deti, ktoré museli utiecť pred vojnou, ktoré prišli o svojich rodičov i tie, ktoré ešte stále čakajú na správu, či ich otec žije... Porozprávali sme sa o tom, či dieťa z ukrajiny má na Slovensku rovnaké ľudské práva a práva dieťaťa alebo nie.

    Program sme začlenili do Preventívneho programu:

    Prevencia rizikového správania - prejavov extrémizmu a

    Preventívny program: Ochrana ľudských práv a práv dieťaťa-

     

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Sv.Martin

    Program k sv. Martinovi pripravila Mgr Erniholdová so žiakmi LVS. Po krásnom vystúpení, deti viedli sprievod dedinou. Príde aj tento rok Martin na bielom koni? 

    PhDr.Jana Jančovičová 

  • Cyklus preventívnych prednášok

    Cyklus preventívnych prednášok pre všetkých žiakov LVS, zameraný na sexuálnu výchovu, správny a zdravý životný štýl, schopnosť učiť sa učiť a rozvoj sociálnych kompetencii sa bude realizovať v LVS Poľný Kesov dňa 29.11.2023 pod vedením MP Education s.r.o.

    1.Učím sa učiť, 2. Kľúč ku vzťahom, 3. Si online II., 4. Ja a moje ja I.

  • Individuálna konzultačná rodičovská schôdzka žiakov 9.ročníka!

    Vážení zákonní zástupcovia žiakov 9.ročníka ZŠ ako súčasť LVS!

    Rodičovská schôdzka sa uskutoční dňa 16.11.2023 o 13.30 z dôvodu konzultácie ďalšieho zamerania žiakov, výberu strednej školy, prijímacích pohovorov a psychologického poradentva. 

    Bude sa Vám venovať odborní tím LVS individuálnou formou.

    Účasť nutná!

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Ďakujeme firme KERAMICKE-DARCEKY.SK

    Ďakujeme za milé sponzorské darčeky od firmy KERAMICKE-DARCEKY.SK. Poskytli nám keramiku na tvorbu pre naše deti, milé štvorlístky, srdiečka a iné dekoratívne predmety z vypálenej hliny. Využiteľné na hodine výtvarnej výchovy, ale aj počas dlhých popoludní vo výchove. Nájdete ich na linku:

    "https://www.keramicke-darceky.sk/"  

    Ďakujem za všetky detičky!

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • 23.10.2023-24.10.2023, 25.10.2023-27.10.2023

    Dňa 23.10.2023 a 24.10.2023 z dôvodu obecnej odstávky vody, bude prevádzka LVS fungovať v obmedzenom režime na tel.kontakte: 0948 963 444, 0911326426, prip.0910101389. Ďakujeme za pochopenie.

    Pre deti, ktorých zákonní zástupcovia sa rozhodli deti ospravedlniť z vyučovacieho procesu v dňoch 25.10.2023-27.10.2023 sa nachádzajú na edupage domáce úlohy z jednotlivých predmetov.

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • OZNAM

    V dňoch 23.10.2023 a 24.10.2023 je plánovaná odstávka vody v obci Poľný Kesov. Z daného dôvodu nie je možné zabezpečiť prevádzku v Liečebno-výchovnom sanatóriu, Mojmírovská 70, Poľný Kesov.

    Požiadali sme zriaďovateľa zariadenia o súhlas s riaditeľským voľnom na dané dni. 

    Príchod žiakov do zariadenia: 25.10.2023 v predpoludňajších hodinách.

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • 13.10.2023 Preventívne aktivity

    Dňa 13.10.2023 sa žiaci Základnej školy ako súčasť LVS zúčastnili preventívnych aktivít zameraných na: 

    Ochranu ľudských práv a práv dieťaťa a

    Prevenciu rizikového správania - prejavov extrémizmu.

    Prednášku poviedli: Mgr. R.Bednárik, Mgr. M.Rácik a PhDr. Jana Jančovičová

    Ďakujem svojim kolegom za precíznu prípravu, oboznámenie žiakov so základnými bodmi problematiky, za pekné uchopenie témy spolupatričnosť, práva detí a ochrana ľuských práv. Za doplnenie našich slov video ukážkami a piesňou, ktoré obletela celý svet, pripravený kvíz pre žiakov a sladké prekvapenie, ktoré prichystala p.učiteľka Mgr.Z.Pokorná.

     

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

strana:

Novinky

Kontakt

  • Liečebno-výchovné sanatórium, Mojmírovská 70, Poľný Kesov
    Liečebno-výchovné sanatórium
    Mojmírovská 70,
    951 15 Poľný Kesov
  • 037/7787121 (škola a internát)

Fotogaléria