Navigácia

Voľné pracovné miesto

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • INKLÚZIA: Súťaž Najkrajšia a najmilšia Valentínka a Valentínsky deň

    INKLÚZIA: Súťaž Najkrajšia a najmilšia Valentínka  a Valentínsky deň

    9. 2. - 12. 2. 2015 sa uskutočnila v našej škole súťaž o „ Najkrajšiu a najmilšiu Valentínku“. Do súťaže sa zapojili žiaci ŠZŠI, ZŠ a deti MŠ. Všetky práce prihlásené do súťaže boli vystavené vo vestibule školy. Hodnotili ich zamestnanci zariadenia, rodičia a žiaci. Vyhodnotenie a odovzdanie cien sme spojili so zábavnými valentínskymi hrami.

                     

     

  • Inklúzia: INTERAKTÍVNA TABUĽA

    Inklúzia: INTERAKTÍVNA TABUĽA

    Dňa 4. 2. 2015 žiaci obidvoch škôl ( ZŠ a ŠZŠI ) súťažili v obrázkovom pexese zameranom na čitateľskú gramotnosť. Každá hra bola limitovaná časom. Deti sa navzájom povzbudzovali. Vládla príjemná atmosféra. V obidvoch skupinách boli ocenené prvé tri miesta pexesom a perom. 

     

                          

  • Tvorivé dielne

    Tvorivé dielne

    24.1. a 31.1. 2015 sa žiaci učili nové techniky pod vedením p. Bosákovej. Tvorivé dielne budú pravidelne každý mesiac, zamerané na kreativitu a tvorbu nových výrobkov. 

     

     

                      

  • Projekt eTwinning

    Projekt eTwinning

    20.1. 2015 sa naša škola zapojila do medzinárodného projektu  – Small Step to Healthy Life  ( Malý krok pre zdravý život ).

    V projekte je 16 škôl z rôznych krajín. Budeme sa venovať aktivitám, o ktorých sa priebežne dočítate na našej stránke.

     

                                                                                          

     

     

  • Nová učebňa

    Nová učebňa

    Dňa 19.1. 2015 sme otvorili novú učebňu zameranú na rozvoj čitateľskej gramotnosti.

    Učebňa sa využíva  počas vyučovania, a volnočasových ativít.

     

                                                 

     

  • Vianočné predstavenie pre priateľov z Holandska

    Vianočné predstavenie pre priateľov z Holandska

    13. 12. 2014 sa deti z našej školy tešili na stretnutie so starými známymi z Holandska. Pripravili si pre nich exkluzívny vianočný program. Stretnutie bolo veľmi emotívne  a srdečné. Kliknite si na link priloženej prezentácie.

    http://issuu.com/monika969/docs/viano__n___besiedka_2014

                

  • ZRKADLO DUŠE

    ZRKADLO DUŠE

    Ako členovia Klubu SŽ POKESONKO sme opäť využili možnosť zapojiť sa do súťaže s názvom Zrkadlo duše. Úlohou detí bolo zachytiť formou fotografie zázraky, ktoré stvorila príroda, alebo človek. Fotografie, ktoré v nich vyvolali pocit krásy – pohladenia duše. 

     

                            

  • Projekt: Záložka do knihy spája školy

    Projekt:  Záložka do knihy spája školy

    Naše zariadenie, Liečebno-výchovné sanatórium, sa do projektu zapojilo prvýkrát. Žiaci vytvárali záložky pre partnerskú Špeciálnu základnú školu v Šamoríne. Najskôr sme si vyhľadali na mape kde sa Šamorín nachádza, rozprávali sme sa o knihách, zväčša rozprávkových, ktoré žiaci poznajú. V triedach majú žiaci k dispozícii desiatky knižiek, po ktorých môžu kedykoľvek siahnuť. Verím, že záložky vytvorené našimi žiakmi sa páčili rovnako ako nás potešili tie od detí zo Šamorína.


                    

  • Vyhodnotenie súťaže Spoločenstvo stromov 2014

    Vyhodnotenie súťaže Spoločenstvo stromov 2014

    Zapojili sme sa do súťaže Spoločenstvo stromov,  kde sme úspešne riešili rozmanité úlohy. V tých výtvarných deti vyjadrovali rôznymi technikami život stromov - tvorili rôzne koláže, postery a obkresľovali kôru rôznych druhov stromov. Monitorovali a zisťovali zdravotný stav, podmienky rastu stromov vo svojom okolí a tvorili mapy stromov. Prostredníctvom šišiek zisťovali počasie, merali najväčší strom a spoznávali tajomstvo pestrosti jesenných listov. 

    Rada Stromu života objektívne vyhodnotila všetky práce a zverejnila nasledovné výsledky súťaže:

    Prvá úroveň náročnosti  
    1. miesto

    Kluby Enviráčik a Zelená planéta z Komárna

     

    2. miesto Klub Mravenisko z Ludaníc
    3. miesto

     

    Klub Pokesonko z Liečebno-výchovného sanatória v Poľnom Kesove

     

                                                                             

  • Čítanie pre radosť a rytmus v nás (Inklúzia)

    Čítanie pre radosť a rytmus v nás (Inklúzia)

    Žiaci 2.ročníka variantu A a  variantu B dostali milé pozvanie od paní učiteliek a žiakov ZŠ Poľný Kesov  na vyučovaciu hodinu SJL, ktorá sa niesla v duchu „Čítanie pre radosť“ a na vyuč. hodinu TEV – „Rytmus v nás“. Na hodine SJL si žiaci  pripravili knižku od Ľ. Brezovickej Šebekovej s názvom „Medové príbehy“. Postupne sa žiaci striedali pri čítaní príbehov. Pani riaditeľka Adamovská motivovala žiakov, ale aj pani učiteľky k rozprávaniu o prečítaných príbehoch a o skúsenostiach zo svojho života. Našim žiakom sa to veľmi páčilo, so záujmom počúvali  a zapájali sa do rozhovoru. Nakoniec si všetci vymaľovali svoj medový pohárik z papiera. V závere nám žiaci ZŠ zaspievali veselú pesničku, do ktorej sa zapojili i naši žiaci.

    Na vyučovacej hodine TEV nás žiaci ZŠ naučili belgický tanec a v rytme hudby sme si spoločne zacvičili. Ďakujeme za pozvanie na krásne zrealizované vyučovacie hodiny.

  • Október – mesiac úcty k starším

    V piatok  sme sa stretli MY všetci malinkí a aj najväčší – najstarší v kultúrnom dome Poľný Kesov. V  tento deň sa konalo milé odpoludnie určené všetkým starým rodičom, deduškom - babičkám, prababičkám – pradeduškom. Deti z MŠ, ZŠ, ŠZŠI - LVS vystúpili s veselým – pútavým programom. Oživenie  vdýchla pani Bosáková priamo z Orientu, ktorá aktívne pracuje so skupinou dievčat, ktoré sa predviedli a skutočne  bravúrne zatancovali brušné tance. Kultúrny program obohatila aj spevácka skupina Prameň, ktorá aktívne pôsobí v obci. Spev, tanec, prednes naplnil duše všetkých prítomných radosťou, spokojnosťou a potešili všetkých starkých .

  • Turnaj žiakov v stolnom tenise

    Turnaj žiakov v stolnom tenise

    (Športové podujatie)

    V  telocvični sa uskutočnil stolnotenisový turnaj našich starších žiakov. Po jednomesačnej tréningovej príprave pripravil pán vych. Gašparík turnaj, ktorý mal ukázať výkonnosť jednotlivých žiakov na začiatku stolnotenisovej sezóny. Turnaja sa zúčastnilo 8 chlapcov. Každý odohral 7 zápasov. Počas turnaja bolo možné sledovať nielen výkonnosť, ale aj psychickú odolnosť pri nutných prehrách. Všetci chlapci mali možnosť vychutnať si dobrý pocit z výhry, ale víťazom sa mohol stať len jeden. Marcel Vlačuha vyhral všetkých svojich 7 zápasov a stal sa celkovým víťazom. Na druhom mieste sa umiestnil Lukáš Olah a na treťom Martin Škamla. Gratulujeme!

    Koncom apríla r.2015 si turnaj zopakujeme. Víťazom môže byť úplne niekto iný.

     

                                                                                   

  • Súťaž „Spoločenstvo stromov“

    Súťaž „Spoločenstvo stromov“

     

    V mesiacoch september a október sme sa v rámci klubu Strom života zapojili do aktivít súťaže „ Spoločenstvo stromov“. 

    1. Život stromov - vytvárali sme koláže o raste stromu
    2. Rast bez slov - v tejto aktivite nám pomohla pani vychovávateľka Bc. Mária Erniholdová, ktorá nacvičila dramatické predstavenie o etapách rastu stromu.
    3. Kto ku komu – naučili sme sa rozoznávať jednotlivé druhy stromov podľa listov a plodov
    4. Mapa stromov – určovali sme vek a druh stromov, pozorovali sme hmyz a zvieratá v okolí
    5. Stromová tapeta – prekresľovali sme štruktúru kôry stromov
    6. Zber papiera – podarilo sa nám vyzbierať vyše 100 kíl papiera, ktorý sme odovzdali v zberných surovinách.

     Ešte raz sa chcem poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili do spomínaných aktivít a verím, že sme sa spolu niečo nové naučili a prípadná výhra, ktorou je Deň s odborníkom na ošetrovanie a sadenie stromov (výsadba stromu, odborné ošetrenie vybraného stromu, prednáška o význame zelene, jej ošetrovaní, bezpečné zlaňovanie), bude už len bonusom.

     

                                         

     

  • Vyrezávanie tekvíc

                 

    Tekvičkový deň sme pred budovou školy odštartovali súťažami: Kto prvý nájde jabĺčko, Kto najväčšie, Kto najmenšie -  a to sa hľadalo najťažšie...Po nájdení a zjedení jabĺčok  sa pristúpilo k činnosti dňa - vyrezávaniu tekvíc, ktoré zabezpečila pani. vychovávateľka Kurajdová. Do vyrezávania sa zapojili všetci žiaci v rámci svojich možností a schopností pod vedením vychovávateliek.

    Celkové usporiadanie a naaranžovanie už vyrezaných a vyzdobených tekvíc zorganizovali pani vychovávateľky Kurajdová, Erniholdová. Vyrezané a naaranžované tekvice nám ešte niekoľko dní skrášľovali priestor pred budovou školy. Celá aktivita sa niesla v duchu spolupráce a vzájomnej pomoci  NÁS VŠETKÝCH.

                       

                                                                           

  • Strom života

    5. septembra 2014 sme sa stali členmi Klubu STROM ŽIVOTA. Náš školský klub SŽ sa volá POKESONKO,  členmi sú všetci žiaci liečebno-výchovného sanatória Poľný Kesov  - v počte 36 žiakov. Vedúcou klubu je Mgr. Eva Májeková. V mesiacoch september až október sa zapojíme do súťažných aktivít vyhlásených SŽ pod názvom Spoločenstvo stromov 2014. Bližšie informácie sú na stránke http://stromzivota.sk  

  • Deň otvorených dverí
    30. 6. 2014

    Do galérie Deň otvorených dverí boli pridané fotografie.

  • Deň otvorených dverí

    Deň otvorených dverí

    Dňa 25.6. sa na našej škole konal Deň otvorených dverí. Od rána v škole panovalo vzrušenie, zvedavosť a očakávanie. O 10.00 hod. sa prítomným prihovoril pán riaditeľ Obert, pani psychologička privítala hostí, rodičov, žiakov ZŠ a deti z MŠ. Nasledovalo emotívne a esteticky ladené vystúpenie detí pod vedením pani Erniholdovej.

    Zaujímavé informácie a možnosť prezrieť, dotknúť sa exotických zvierat (korytnačky, hady,...) poskytol pán Michal Šesták. Deti boli zo zvieratiek očarené.

    Pán Bebjak si pre deti pripravil pútavú ukážku streľby zo vzduchovky a z kuše. Deti pod dohľadom strieľali na plechovky a do terča.

    Hokejisti M. Kováčik, T. Chrenko a D. Milo si s deťmi zašportovali v telocvični a zúčastnili sa autogramiády.

    Pani Bosáková ešte viac rozžiarila deťom tváričky krásnymi kresbičkami.

    Všetci sme si vypočuli hudobné skladby v džezových tónoch v podaní M. Chrenka (saxafonistu) a R.Šarközi  (klávesy).

    Prítomní si prezreli, čo všetko dokážu vytvoriť šikovné detské ručičky (kresby, maľby, výrobky z hliny, textilu, papiera,...).

    Krásny deň sme ukončili prezretím si pripravených prezentácií o našich deťoch.

    Všetkým prítomným ďakujeme za podporu.  ( Fotoalbum )

  • Dobrý deň, Nitra

    Dobrý deň, Nitra

    Dňa 12. júna 2014 sa  vo Veľkej dvorane múzea konala vernisáž, ktorá bola pod záštitou Nitrianskeho samosprávneho kraja, Ponitrianskeho múzea v Nitre a Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Nitre. Vystavené boli výtvarné a ručné práce ľudí s mentálnym postihnutím z ôsmich zariadení. Najzaujímavejšie práce s najvyššou výpovednou hodnotou získali ocenenia. Ocenení boli i naši žiaci:

    Dalibor Lezo – Sova

    Martin Škamla – Chcem byť maliarom

    Marcel Rác – Chcem byť basketbalista

    Srdečne im blahoželáme!

     

    „ Deň krivých zrkadiel“

    (dielničky)

    Súčasťou vernisáže boli dielničky pred Ponitrianskym múzeom s ukážkou a predajom dielok, prác žiakov,  ktoré sami vytvorili. Dielničiek sa zúčastnili naši žiaci: Katka Šiveňová, Betka Balogová a Martin Škamla. Žiaci mali možnosť si pozrieť zaujímavý kultúrny program na pešej zóne.

     

                                                

  • Čítanie nás baví

    Čítanie nás baví

    I tento rok sa konal II. ročník čitateľskej súťaže, ktorú zorganizovala SŠI v Topoľčanoch a školská knižnica. Cieľom bolo viesť  mentálne postihnuté deti a deti zo sociálne  znevýhodneného prostredia k láske ku knihám a k čítaniu. Súťaž im umožnila zažiť radosť z čítania, sprostredkovala im bohatstvo v knihách, umožnila im prežiť krásne príbehy a spoznávať rozmanité postavy. Deti od novembra 2013 do apríla 2014 mali možnosť uplatniť svoju fantáziu a kreativitu pri plnení súťažných úloh, zdokonaľovať svoje čitateľské zručnosti a pri riešení spoločných úloh učiť sa efektívnej kooperácii pri práci.

    Našu školu reprezentovali  žiaci v troch kategóriách:

    I. Kategória (1. -3. ročník)

    - jednotlivci: Dávid Banyák

    - kolektívy:  B variant

     

    III. Kategória (6. – 7. ročník)

    - jednotlivci: Michal Pražienka, Peter Harant, Barborka Zeleňanská

     

    IV. Kategória(8. – 9. ročník)

    - jednotlivci: Lacko Varga, Katka Šiveňová, Martin Škamla

     

    Dňa 29. mája 2014 boli zaslané práce vyhodnotené: kolektív B variant sa umiestnil na 1. mieste.

    Srdečne blahoželáme !

     

                                                                               

     

     

     

     

  • Konské dostihy - MDD

    Konské dostihy - MDD

    Dňa 31. 5. 2014  sa maši žiaci v rámci MDD zúčastnili veľmi výnimočnej udalosti a to 200. výročia prvých konských dostihov v strednej  Európe. Dostihy sa konali medzi obcami Poľný Kesov a Veľká Dolina. Program tohto podujatia bol bohatý, nechýbali mažoretky, vystúpenia z histórie v dobových kostýmoch, ukážky súbojov šermu, strelnica  či ukážky poľovníckych  trofejí, ....Neďaleko dostihovej dráhy bolo trhové mestečko. Neskôr sme sa presunuli na prehliadku farmy EQUIFARM , kde pani vychovávateľka Erniholdová pripravila súťaže pre deti:  strieľaní lukom, hádzanie loptičkou na cieľ,.... Za čo jej ďakujeme. Deti mali veľkú radosť z výnimočne a netradične stráveného dňa, s veľkým množstvom nových a krásnych zážitkov.

                      

strana:

Novinky

Kontakt

  • Liečebno-výchovné sanatórium, Mojmírovská 70, Poľný Kesov
    Liečebno-výchovné sanatórium
    Mojmírovská 70,
    951 15 Poľný Kesov
  • 037/7787121 (škola a internát)

Fotogaléria