Navigácia

Voľné pracovné miesto

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • Spolu múdrejší 3

    Aj my sme sa po prvýkrát zapojili do programu doučovania Spolumúdrejší 3 za podpory MŠVVaš SR - PLÁN OBNOVY. Doučovanie sa deje v marginalizovanej skupine zo SJL, a u ostatných detí z predmetov Technika, Anglický jazyk a literatúra, TSV.

  • Aquaterapia 2022 zahájená

    Dňa 10.05.2022 sa zúčastnili deti LVS aquaterapie v Thermalpark Nitrava Poľný Kesov. Deti sa snažili o zlaté pásmo, ich odmenou bolo čľaplanie sa v príjemnej minerálnej a termálnej vode za účasti PhDr.Jančovičovej a zdravotnej sestry LVS p.Kohúthovej. Pobyt na kúpalisku bol doplnení sladkým koláčikom, príp.inou maškrtkou. O dva týždne opäť majú možnosť deti zo zlatého pásma navštíviť kúpalisko a trošku zrelaxovať od bežných povinností a trápenia, s ktorým k nám prišli :) Foto z dôvodu GDPR nezverejňujeme. 

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Výlet na nitriansku kalváriu

    Mgr. Zábojník pripravil aj tento rok krásny výlet na nitriansku kalváriu. Súčasťou výletu bola aj návšteva misijného múzea. Výstava bola expozantná a po nej výstup na kalváriu bol spojený s výkladom zastavení. Ďakujeme :) (Fotografovali sme sa a všetci účasníci, no z dôvodu GDPR nie je možné uvedenie všetkých forto)

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Spoznávanie regionálnej kultúry a tradícii

    Odmenový výlet pre deti na Zobor (Pyramída) bol príjemným a zaujímavým pre nás všekých. Za účasti Mgr.Zábojníka a PhDr.Jančovičovej deti vyšli až na hor zoborskej lesostepi a  mohli sa pokochať krásnym výhľadom na Nitru a okolie. Naši turisti to zvládli a dolu ich čakala príjemná odmena :)

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Preventívny program zameraný na rozvoj mladistvých v oblasti sexuálnej výchovy

    Milí zákonní zástupcovia, milí žiaci v mesiaci jún pre Vás pripravujeme štyri prednášky v spolupráci s MP Education z oblasti sexuálnej výchovy mladistvých. Prednášky sa budú konať dňa 14.6.2022 v LVS Poľný Kesov.

  • Výroba veľkonočných vajíčok

    Na hodine výtvarnej výchovy si dievčatá pripravili pre polievačov veselé veľkonočné vajíčka

  • Deň učiteľov oslávime v LVS dňa 11.04.2022

  • VEĽKÁ NOC 2022

    Gúľajú sa vajíčka, červené sťa ružička – cez hory a doliny, nesú pozdrav premilý, veľkonočný! Do každej rodiny…

    Vážení zákonní zástupcovia, odchodovka detí na Veľkonočné prázdniny bude dňa 13.4.2022 po 13.30 hod. Príchod detí bude v stredu 20.4.2022 pred vyučovaním. Verím, že tieto krásne sviatky budú pre nás všetkých oddychom, radosťou a milým privítaním slnečných dní. Dievčatám želám veľa vody a chlapcom bohatú výslužku. A zároveň prajem všetkým zamestnancom LVS  a našim kolegom v CDR(kách), v UPSVaR(och) a iných zariadeniach a hlavne všetkým priateľom LVS, našim sponzorom a milým ľuďom, ktorí s nami spolupracujú krásnu Veľkú noc 2022!

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Tanečný krúžok

    Činnosť tanečného krúžku bola závislá od pandemickej situácie. Nie vždy bolo možné uskutočniť stretnutia a venovať sa nácvikom. No i napriek tomu deti rady tvoria, kreujú a sami navrhujú, čo by sa chceli naučiť tancovať a čo ich v danej chvíli nadchne. Aj tu je výsledok...

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Rada školského zariadenia

    V marci sa uskutočnilo zasadnutie Rady školského zariadenia. Po prvýkrát nás poctila svojou návštevou aj pani riaditeľka RÚŠS v Nitre. Žiaci si prichystali folkórne dvojjazyčné uvítanie, ktorým predstavili našu činnosť v hudobno-tanečnom krúžku. Piesne sme doplnili tančekom a rapovým vystúpením k piesni "Slovensko moje." Nakoľko v našom zariadení máme aj dve žiačky inej národnosti, odznela aj najznámejšia pieseň v ich rodnom jazyku. Všetkých členov RŠZ deti obdarili darčekom z vlastnej tvorby.

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Vojna na Ukrajine - Preventívny program Prevencia prejavov extrémizmu

    Aj pre našich žiakov  ZŠ ako súčasť LVS sme prichystali vrámci preventívnych programov prednášku Vojna na Ukrajine vrámci preventívneho programu Prevencia prejavov extrémizmu. Do príprav sa zapojili spolu so mnou 3 pedagógovia: Mgr. Bednárik, Mgr.Buranský a PeadDr.Kučerka, PdD., a 2 žiaci (Kristián a Jakub zo 7.ročníka), s ktorými sme spoločne vysvetlili žiakom, dôvody, podstatu vojny, zodpovedali deťom na otázky, ktoré mali. Učitelia pripravili tvorivé úlohy pre deti, kvíz o NATO  a dotazník, kde sme zisťovali mieru ich strachu a vnímanie závažnej problematiky vojny. Ukázali sme si videá priamo z bojov, obrázky zničenej krajiny, poučili ich o tom, že ľudia z daných oblastí stratili strechu nad hlavou, a preto prichádzajú do okolitých krajín. Vysvelili sme im, že v blízkej budúcnosti je možné, že sa stretnú s rovesníkmi zo susednej krajiny a bude potrebná istá miera solidarity, tolerancie, akceptácie inej kultúry a národnosti. Chlapci sa zaujímali aj o to, ako vyzerá deň vojaka a čo predchádza jeho príprave. Eliminovali sme strach detí pred vojnou - zodpovedali im na otázku: "Čo bude so mnou, keby prišla vojna k nám a ja som v LVS." Jakub (žiak 7.ročníka) a Katka (9.ročník) pripravili plagát, ktorým dotvorili celú prednášku.

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Hodiny Hudobnej výchovy prinášajú potešenie aj nové vedomosti

    Hudobná výchova doplnená hudobnými nástrojmi je vždy tvorivou a kreatívnou - buduje sa ňou láska k slovesnosti, vzťah k slovenskému folklóru, rytmus u detí a vnímanie piesní ako zážitok a zároveň relaxačnú formu. Žiaci 7.ročníka pozitívne prijali novú učebnú pomôcku - perkusie. 

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Ples pre účastníkov 7.ročníka MTOTaVK pri VŠTE v Českých Budejoviciach

    Pekný večer vytvorili pre všetkých žiakov aj pedagógov organizátori 7.ročníka MTOTaVK pri VŠTE v Českých Budejoviciach. Na plese sa predstavila tanečná skupina Mp3 a svetelná show, ktorá žiakov upútala. A spoločne s nami dospelými si žiaci skúsili aj prvé spoločenské tance vo veľkej sále kultúrneho domu. 

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Exkurzia do podniku Budvar v Českých Budejoviciach

    Dňa 24.3.2022 sme sa so žiakmi 7.ročníka ZŠ ako súčasť LVS zúčastnili exkurzie do podniku Budvar. Exkurzia bola súčasťou programu VŠTE v Českých Budejoviciach vrámci 7.ročníka Medzinárodej technickej olympiády. Žiaci videli ako sa základná surovina chmeľ pestuje, spracováva, na čo sa využívajú artézske studne pri výrobe a koľko ľudí je potrebných na obsluhu jednotlivých strojov - v chladiacich miestnostiach, v oddelení na prípravu bezkazových fliaš, oddelení plnenia piva a skladov, až po samotnú distribúciu do obchodov. Na pamiatku si odniesli USB kľúč s logom podniku. 

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Medzinárodná technická oplympiáda

     

    Dňa 24.3.-25.3.2022 sme sa zúčastnili 7.ročníka Medzinárodnej technickej olympiády VŠTE V Českých Budejoviciach. Našu ZŠ ako súčasť LVS reprezentovali dvaja žiaci 7.ročníka, ktorí pripravili 3D projekt rodinného domu na hodine Technika. Svoj projekt a prezentáciu dokončovali aj vo výchove. Na olympiáde si počínali bravúrne. Doma nechali strach a odniesli si z Čiech krásne 1.miesto! Srdečne im gratulujem a ďakujem všetkým kolegom, s ktorými sme sa spoločne podieľali na príprave žiakov na olympiádu. 

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Exkurzia v meste Tábor

    Dňa 23.3.2022 sme sa zúčastnili exkurzie laboratórii na SPŠ technickej v meste Tábor. Boli sme milo prijatí pánom riaditeľom školy, ktorý deti oboznámil s odbormi, zameraním a chodom školy a úspechmi žiakov. Exkurzia nám ukázala, aké nádherné laboratória a počítačové miestnosti sa dajú vytvoriť v podkroví - ktoré máme aj my k dispozícii v LVS, no zatiaľ ich nevyužívame. Chlapcom, no aj nám dospelým, sa laboratória veľmi páčili. O odborný výklad, ako pracujú jednotlivé prístroje, sa postaral p.zástupca SPŠ technickej v Tábore a PaedDr.Ing.D.Kučerka, PhD.

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Návšteva v Portugalska

    Dňa 09.03.2022 nás poctili návštevou naši portugalskí kolegovia - pedagógovia. Predstavili sme im naše zariadenie, deti si pripravili pekný hudobný program v doprovode Mgr.Svobodovej. Po prehliadke nášho zariadenia a diskusii a výmene pracovných skúseností s ich zariadením sme im spríjemnili popoludnie na hipoterapii u Mgr.Erniholdovej. Deti im ukázali, ako sa vedia postarať o koníky. Popoludnie u nás sa im páčilo a dostali sme pozvanie aj ku nim do ich zariadenia. 

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Dištančné vzdelávanie 24.01.2022-28.1.2022

    Milí žiaci, v čase karantény bude prebiehať dištančné vzdelávanie. Link a rozvrh máte na ľavej lište.

    Mgr.Svobodová, Mgr.Buranský a PhDr.Jančovičová - nebudeme v čase online hodín pripojení.

    Z daných predmetov, z ktorých Vás my traja učíme si vypracujte z učebnice ďašie 3 učivá.  

     

  • Karanténa v LVS + poučenie pre zák.zástupcov (v prílohe)

    Osobám, ktoré boli s osobami pozitívnymi na ochorenie COVID-19 v úzkom kontakte v dňoch 16.-20.01.2022 je potrebné doručiť zápisnicu o nariadení karanténnych opatrení.

     

    Nariadené karanténne opatrenia u osôb z uvedenej školy sa končia:

    1. v prípade, ak sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia a výsledok RT-PCR testu vykonaného najskôr v 5. deň od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie je negatívny, t.j. PCR test najskôr dňa 25.01.2022, karanténa sa končí uplynutím doby 7 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie, t.j. posledným dňom karantény je deň 27.01.2022 (vrátane),

     

    1. ak u osoby v karanténe nebol vykonaný test a počas doby 10 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia, karanténa sa končí uplynutím doby 10 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie, t.j. posledným dňom karantény je deň 30.01.2022 (vrátane),

     

    1. v prípade, ak sa u osoby v karanténe vyskytne akýkoľvek z klinických príznakov ochorenia počas doby 10 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie, momentom, kedy posúdi osobu v karanténe jej všeobecný lekár, ako spôsobilú ukončiť karanténu.

     

    Povinnosť karantény SA NEVZŤAHUJE NA OSOBY, ktoré sú plne očkované alebo prekonali ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami a zároveň sa u nich nevyskytujú klinické príznaky ochorenia.

     

    Dodržiavanie karantény SA NETÝKA ostatných osôb žijúcich v spoločnej domácnosti s osobami z uvedenej školy, ktorým bola nariadená karanténa.

     

    V prípade záujmu o RT PCR test na ochorenie COVID-19 je možné požiadať o termín prostredníctvom ošetrujúceho lekára alebo objednaním cez stránku korona.gov.sk prostredníctvom formulára: https://covidforms.nczisk.sk/covid-19-patient-form_pcr.php. Do poznámky je potrebné uviesť kontakt s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 a dátum posledného kontaktu s touto osobou.

     

    Všetky osoby, ktoré boli v úzkom kontakte osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 dňa 16.01.2022 sú povinné sledovať zdravotný stav počas doby 10 dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou a v prípade náhleho nástupu ktoréhokoľvek z príznakov typických pre ochorenie COVID-19 bez meškania telefonicky kontaktovať ošetrujúceho lekára a bezodkladne sa podrobiť testu na ochorenie COVID-19.

     

    Vzájomný kontakt osoby pozitívnej na ochorenie COVID-19 s ďalšími osobami v zariadení pre deti a mládež bol vyhodnotený ako úzky kontakt v uzatvorenom vnútornom priestore vo vzdialenosti menšej ako 2 m, čas dlhší ako 15 minút, v priamom fyzickom kontakte, bez prekrytia horných dýchacích ciest, s vysokým rizikom expozície.

     

                Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 podľa § 59b zák. č. 355/2007 Z. z. vydal Vyhlášku č. 252/2021 V. v. SR Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 (ďalej len vyhl. č. 252/2021), ktorou nariadil podľa § 12 ods. 2 písm. c) a f) zákona opatrenia pri ohrození verejného zdravia.

    Podľa § 3 ods. 1 vyhl. č. 252/2021 všetkým osobám, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou, ktorá sa neskôr stala osobou pozitívnou na ochorenie, počas obdobia dvoch dní predo dňom odberu vzorky biologického materiálu tejto osobe alebo dvoch dní pred objavením sa prvých klinických príznakoch ochorenia u tejto osoby do skončenia jej izolácie podľa § 2, sa podľa § 12 ods. 2 písm. f) zákona nariaďuje karanténa v domácom prostredí alebo v karanténnom ubytovacom zariadení.

     

    Podľa § 1 ods. 2 písm. h) vyhl. č. 252/2021 úzky kontakt je kontakt osoby s osobou pozitívnou na ochorenie, ak pri tomto kontakte:

    1. boli osoby v priamom fyzickom kontakte,

    2. boli osoby od seba vo vzdialenosti menšej ako 2 metre dlhšie ako 15 minút,

    3. osoby boli v interiérovom alebo inak uzatvorenom priestore dlhšie ako 15 minút,

    4. osoby cestovali spoločne dopravným prostriedkom dlhšie ako 15 minút, alebo

    5. osoby nemali prekryté horné dýchacie cesty a osoba pozitívna na ochorenie kašľala alebo inak šírila infekčné výlučky.

     

    Ďalej podľa § 3 ods. 2 vyhl. č. 252/2021 povinnosť karantény podľa ods. 1 sa nevzťahuje na osobu, ktorá:

    a) je najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s dvojdávkovou schémou,

    b) je najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s jednodávkovou schémou, alebo

    c) je najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19, ak bola prvá dávka očkovania proti ochoreniu COVID-19 podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19 alebo

    d) prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami,

    a nevyskytujú sa u nej klinické príznaky ochorenia.

     

    Podľa ustanovenia § 3 ods. 4 vyhl. č. 252/2021 sa karanténa. podľa ods. 1 končí:

    a) v prípade, ak sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia a výsledok RT-PCR testu vykonaného najskôr v 5. deň od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie je negatívny, uplynutím doby 7 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie,

    b) ak u osoby v karanténe nebol vykonaný test a počas doby 10 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia, uplynutím doby 10 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie,

    c) v prípade, ak sa u osoby v karanténe vyskytne akýkoľvek z klinických príznakov ochorenia počas doby 10 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie, momentom, kedy posúdi osobu v karanténe jej všeobecný lekár, ako spôsobilú ukončiť karanténu.

     

                Ďalej podľa § 3 ods. 6 vyhl. č. 252/2021 osoba v izolácii - osoba, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie počas obdobia podľa odseku 1 je povinná v súlade s § 51 ods. 1 písm. a) a d) zák. č. 355/2007 Z.z.:

    a) dodržiavať karanténu,

    b) zdržiavať sa počas karantény iba v mieste karantény,

    c) zamedziť fyzickému kontaktu s inými osobami,

    d) dodržiavať prísnu hygienu rúk a povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest,

    e) dodržiavať zákaz stretávania sa s inými osobami, okrem osôb, ktoré spolu s ňou bývajú počas jej karantény v mieste, kde vykonáva karanténu,

    f) v prípade potreby nevyhnutného poskytovania zdravotnej starostlivosti bezodkladne informovať o svojej karanténe poskytovateľa zdravotnej starostlivosti,

    g) denne sledovať svoj zdravotný stav, predovšetkým výskyt klinických príznakov ochorenia a v prípade výskytu akéhokoľvek z klinických príznakov ochorenia bezodkladne kontaktovať svojho všeobecného lekára,

    h) denne merať a zaznamenávať svoju telesnú teplotu,

    i) o svojej karanténe bezodkladne informovať telefonicky, e-mailom alebo krátkou textovou správou (SMS) svojho všeobecného lekára,

    j) ak tak určí všeobecný lekár, podstúpiť diagnostiku ochorenia COVID-19 najskôr po piatich dňoch od úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie,

    k) pri opustení miesta karantény v nevyhnutných prípadoch podľa ods. 7 musí mať horné dýchacie cesty prekryté respirátorom FFP2 bez výdychového ventilu alebo s jeho prekrytím chirurgickým rúškom a dodržiavať hygienu rúk.

     

    Podľa § 3 ods. 7 vyhl. č. 252/2021 miesto karantény môže osoba v karanténe opustiť iba na nevyhnutný čas spojený s:

    a) nevyhnutným poskytnutím zdravotnej starostlivosti osobe v karanténe,

    b) odberom vzorky biologického materiálu osobe v karanténe v súvislosti s diagnostikou ochorenia COVID-19,

    c) nákupom na zabezpečenie nevyhnutných životných potrieb, ak ho osoba v karanténe nevie zabezpečiť prostredníctvom inej osoby; osoba v karanténe je pri zabezpečovaní nevyhnutných životných potrieb povinná mať horné dýchacie cesty prekryté respirátorom FFP2 bez výdychového ventilu alebo s jeho prekrytím chirurgickým rúškom, dodržiavať hygienu rúk,

    d) účasťou na pohrebnom obrade zosnulej blízkej osoby, ak osoba v karanténe nemá žiadne klinické príznaky ochorenia; osoba v karanténe je počas účasti na pohrebnom obrade povinná dodržiavať odstup najmenej 2 metre od ostatných účastníkov obradu, horné dýchacie cesty musí mať prekryté respirátorom FFP2 bez výdychového ventilu alebo s jeho prekrytím chirurgickým rúškom a dodržiavať hygienu rúk.

     

    Ďalej je podľa § 3 ods. 8 vyhl. č. 252/2021 platí, že ak ide o maloletého, zodpovedá za plnenie povinností podľa odseku 1 a 6 zákonný zástupca dieťaťa alebo osoba vykonávajúca náhradnú osobnú starostlivosť, pestúnsku starostlivosť, alebo ústavnú starostlivosť.

     

                Na zabránenie vzniku a šíreniu ochorení COVID-19 vyvolaných novým koronavírusom je nevyhnutné podrobiť sa karanténnym opatreniam.

     

                Epidemiologické vyšetrovanie vykonal: PhDr. Alena Gregušová, PhD., MPH, hlavný radca oddelenia hygieny detí a mládeže, číslo služobného preukazu: 216.

     

     

                                                                           MUDr., Mgr. Katarína Tináková, MPH, MHA

                                                                                                   regionálny hygienik

     

     

     

     

  • NOVÍ ŽIACI DO LVS

strana:

Novinky

Kontakt

  • Liečebno-výchovné sanatórium, Mojmírovská 70, Poľný Kesov
    Liečebno-výchovné sanatórium
    Mojmírovská 70,
    951 15 Poľný Kesov
  • 037/7787121 (škola a internát)

Fotogaléria