Navigácia

Voľné pracovné miesto

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • Návrat do LVS po vianočných prázdninách

    Vážení zákonní zástupcovia, milé deti, návrat do LVS po vianočných prázdninách bude realizovaný od 10.1.2022 od 7.30. Každé dieťa pri nástupe do zariadenia bude otestované AG testom. Preto prosím o trpezlivosť. Zároveň pani psychologičky s vami skonzultujú vianočný pobyt v domácom prostredí a zdravotná sestra urobí "zdravotný filter." 

    Verím, že sa vrátite oddýchnuté, plné nových pekných zážitkov :)

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Návrat po karanténe do LVS

    Milí zákonní zástupcovia, návrat detí, ktoré odišli do domácej karantény je v nedeľu 5.12.2021 od 16.00hod. okúpaní + večeru si prineste so sebou. Alebo nástup v pondelok 6.12.2021  po 7.30 hod.

  • Deti doma na dištančnom vyučovaní

    Klik ľavá lišta Rozvrh počas dištančného.

    Nad rozvrhom je link - klik na svoju triedu v danom čase vyučovacej hodiny. Pripojený bude učiteľ a ty.

  • Prechod na dištančné vzdelávanie

    Vážení zákonní zástupcovia, dňa 24.11.2021 prešiel 7. ročník na dištančné vzdelávanie., dňa 25.11.2021 prešiel 5.,6.,8. a 9. ročník na dištančné vzdelávanie. Pedagógovia Vám postupne e-mailom doručia materiály k vzdelávaniu. Od pondelka 29.11.2021 prechádzame na online výučbu. Rozvrh online výučby bude zverejnený na web-stránke. Verím, že sa čoskoro uvidíme na prezenčnom vzdelávaní. Predpokladaný nástup detí bude v pondelok 6.12.2021. 

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

    Usmernenie RUVZ: 

  • Oznam

    Milé deti,

    niektorí z Vás ste odišli domov do karantény. Hoci sa v tomto čase my tety psychologičky nemôžeme s Vami osobne stretávať a rozprávať, aj  takto na diaľku sme tu pre Vás. Ak by ste potrebovali niečo s nami prediskutovať, poradiť sa alebo sa porozprávať, prosím napíšte nám na náš Email:

    psycholog.lvs.kesov@gmail.com

    My Vás budeme následne kontaktovať.

    V prípade potreby konzultácie rodičov a zákonných zástupcov, tiež poprosíme kontaktovať nás prostredníctvom vyššie uvedeného emailu alebo na tel.č. 037/ 7787121.

    Prajeme Vám pevné zdravie a príjemne strávený čas v domácom prostredí.

    Tety psychologičky Jana a Ema

  • OZNAM: Bez ubytovacieho poplatku

    LVS Poľný Kesov v školskom roku 2021/2022 prijíma od zákonných zástupcov iba poplatok za stravu. Poplatok za ubytovanie sa nevyberá. V prípade, ak máte záujem umiestniť dieťa k nám, kontaktujte nás na tel.č: 0911326426, 037/7787121, e-mailom: riad.lvs.polnykesov@gmail.com. Príjem žiakov možný aj dnes, závisí od počtu žiakov v danom ročníku. 

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Veľký mliečny deň

    Dňa 6.10.2021 sa naši žiaci podrobili ochutnávke mliečnych výrobkov, ktoré nám venovala firma Bofil. Chutné jogurtíky chutili deťom i dospelým. Počas dopoludnia sa detizúčastnili prezentácie o výrobe mliečnych výrobkov, syrov, ktoré vznikajú v levickej mliekárni. Prednášku viedla PhDr.J.Jančovičová. Diskusia bola o vitamínoch, význame mieka v strave dospievajúcej mládeže a o profesii mliekára v potravinovom priemysle - vrámci prípravy 8kov a 9takov na budúce povolanie.

  • Jesenná výzdoba z tekvičiek :)

  • Od 27.9.2021 - Nitra (červený okres)

    Červené okresy: V interiéroch vrátane prostriedkov verejnej dopravy a taxíkov je povinný respirátor. V exteriéri platí povinné prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom, rúškom, šálom alebo šatkou na hromadných podujatiach.

    Povinnosť platí aj pre deti a zamestnancov LVS  a osoby vstupujúce do zariadenia. Vstup cudzích osôb je povolený len do vestibulu zariadenia. 

    1. HROMADNÉ PODUJATIA - ŠK.AKCIE (nepovolené)

    Červené okresy:

    Zaočkovaní: bez kapacitného limitu (povinný zoznam účastníkov) 

    OTP: 25 % kapacity, pokiaľ nie je kapacita určiteľná, max. 150 osôb 

    Základ: max. 10 osôb

    2. ŠPORTOVÉ PODUJATIA

    Červené okresy:

    Zaočkovaní: bez kapacitného limitu

    OTP: interiér 75 osôb na jeden sektor, exteriér 150 osôb na jeden sektor

    Základ: 10 osôb na sektor

     

  • Language day in LVS Poľný Kesov

    Krásne stretnutie a prednáška o svetových jazykov bola veľmi prínosná pre všetkých žiakov ZŠ ako súčasť LVS. Stretnutiu predchádzala príprava - výzdoba triedy, oboznámenie sa so zástavami cudzích krajín, oboznámenie sa s jazykmi. Za prednášku pre našich žiakov ďakujeme p. PhDr. Monike Kučerkovej. 

  • Historické vojenské múzeum Piešťany

    V spolupráci s Ozbrojenými silami Ministerstva obrany SR(vojenskou letkou) z Nitry sme sa zúčastnili exkurzie dio Piešťan, do vojenského múzea. Deň bol zasvätený spoznávaniu histórie, ale aj súčasnosti vojakov v armáde SR. Bolo to inšpiratívne rozprávanie nielen pre chlapcov, ale i pre dievčatá. Organizačne sa akcie zhostil p.zástupca riaditeľky LVS. Výlet sa organizoval v spolupráci s OZ Pokeson -  autobusová doprava do Piešťan. A ako správni vojaci - sme nelenili a zhostili sme sa rannej rozcvičky a telesnej prípravy na skvelý deň :)

  • Mandala

    MANDALU z jesenných materiálov vyrobili žiaci spolu s p.učiteľkou Ivankou:)

  • Odborný podporný tím LVS

    Milí rodičia/ zákonní zástupcovia,
    predstavujeme Vám odborný podporný tím LVS!

    V Liečebno-výchovnom sanatóriu v Poľnom Kesove pôsobí odborný podporný tím, ktorý buduje inkluzívnu klímu a kultúru v zariadení pre žiakov, zamestnancov i rodičov (zákonných zástupcov). Tvoria ho psychologičky, vedúca výchovy, zástupca riaditeľky, výchovný poradca a zdravotná sestra. Okrem štandardnej pracovnej náplne vyplývajúcej z jednotlivých profesií odborný podporný tím poskytuje žiakom so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami a rôznymi psychickými  a emočnými ťažkosťami podporu. V prípade zložitejších a komplexnejších prípadoch zvoláva odborný podporný tím konzíliá. Spolu s učiteľmi, asistentkou a vychovávateľmi sa starajú o osobitý liečebno-výchovný a odborný prístup k dieťaťu. Odborný podporný tím intenzívne spolupracuje nielen s rodičmi/ zákonnými zástupcami detí, ale aj s ďalšími subjektmi:

    • kmeňovou základnou školou každého žiaka,
    • Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, J. Vuruma 2, 949 01 Nitra
    • Centrom špeciálno-pedagogického poradenstva pre mentálne postihnuté deti, Mudroňova 1, 949 01 Nitra,
    • s inými poradenskými centrami v rámci celého Slovenska,
    • pedopsychiatričkou MUDr. J.Galvánkovou
    • pediatričkou MUDr.D.Tencerovou v Mojmírovciach  
    • klinickými psychológmi, 
    • sociálnymi kurátormi z Oddelenia sociálno-právnej ochrany detí a sociálnej kurately,
    • s orgánmi činnými v trestnom konaní (polícia, prokurátor),
    • so zamestnancami z Centier pre deti a rodiny (bývalé detské domovy),
    • Okresným úradom Nitra odbor školstva.

    Najdôležitejšou prácou odborného podporného tímu je práca v subtímoch, ktoré riešia konkrétne situácie a problémy v liečebno-výchovnom sanatóriu. V týchto subtímoch spolupracujú s podporným tímom tí zamestnanci školy, ktorých sa konkrétny problém týka (učitelia, pedagogická asistentka, vychovávatelia, nočný vychovávatelia ai .), ale aj rodič, žiak, či iný aktér. V LVS pôsobia subtímy poskytujúce podporu žiakom v nasledovných oblastiach:

    1. Subtím pre oblasť vzdelávania – stabilne ho tvorí triedny učiteľ/ka, zástupca riaditeľky, pedagogická asistentka, psychologička. Primárne sa zameriava na problémy vznikajúce bezprostredne počas vyučovacieho procesu, resp.prestávok. Rieši adaptačné ťažkosti žiakov, preventívne programy, triednické hodiny.
    2. Subtím pre oblasť výchovy – stabilne ho tvorí vedúca výchovy, psychologičky. Rieši vedenie a obsah komunít, hodnotiaci systém zariadenia, adaptačné ťažkosti žiakov počas výchovy, odchody žiakov na víkendové pobyty domov ai.
    3. Subtím pre oblasť sexuálneho vývoja a správania sa žiakov – tvoria ho psychologičky, vedúca výchovy, triedny učiteľ/ka, zodpovedný vychovávateľ/ka, zdravotná sestra. Rieši predovšetkým nevhodné a nežiaduce prejavy v správaní u detí v oblasti pohlavného a sexuálneho vývoja a dozrievania.
    4. Subtím pre oblasť agresívneho správania sa žiakov – tvorí ho zodpovedný vychovávateľ/ka, triedny učiteľ/ka, zástupca riaditeľky,  psychologička. Subtím rieši zvýraznené a opakované agresívne prejavy u detí, či už slovné prejavy (vulgarizmy, nadávky), fyzická agresia (napadnutie, útok na iného žiaka príp.dospelú osobu), ničenie majetku a priestorov, osobných vecí a pod.
    5. Subtím pre oblasť psychických a emočných ťažkostí žiakov – tvoria ho psychologičky, zdravotná sestra, vedúca výchovy, triedny učiteľ/ka, zodpovedný vychovávateľ/ka. Cieľom subtímu je zamerať sa na riešenie rôznych psychických ťažkostí u žiakov (napr. depresívne stavy, rôzne neurotické prejavy, obsedantné prejavy, ťažkosti so spánkom, pomočovaním, s príjmom potravy, úzkostné stavy u detí, suicidálne myšlienky, ťažkosti s požívaním návykových látok, krádeže, úteky so zariadenia a pod.)

    Koordinátor subtímu je uvedený vždy na prvom mieste a jeho meno je podčiarknuté. Koordinátor zvoláva a riadi činnosť subtímu. Každý subtím môže byť podľa potreby rozšírený aj o ďalších členov.

    Miesto stretnutí – pracovňa psychologičiek

    Termíny stretnutí – rieši koordinátor subtímu v spolupráci s vedením LVS

     

    Zloženie odborného podporného tímu a subtímov:

    Zástupca riaditeľky LVS:

    Daniel Kučerka

    Vedúca výchovy:

    Mgr. Jozefína Drábiková

    Psychologičky LVS:

    Mgr. Jana Zámečníková

    Mgr. Ema Micháleková

    Zdravotná sestra:

    Jana Kohútová

    Triedny učitelia:

    Mgr. Matej Buranský

    Mgr. Róbert Bednárik

    Mgr. Ivana Svobodová

    PaedDr. Eva Molnárová, PhD.

     

    Pedagogická asistentka:

    Zora Kiliková

    Zodpovedný vychovávatelia:

    Milada Rumanovská, DiS

    Mgr. Mária Erniholdová

    Adriana Kľuchtiaková, DiS

    Mgr. Marta Skladaná

     

    Výchovný a kariérny poradca:

    Mgr. Matej Buranský

     

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

     

  • Nástup do LVS - OD 8.9.2021 z dôvodu havárie v zariadení.

    Vážení zákonní zástupcovia, riaditelia CDR, nakoľko sme mali v zariadení haváriu dňa 28.8.2021, nie je možné, aby z hľadiska bezpečnosti nastúpili deti do zariadenia v bežnom termíne.

    Nástup detí bude posunutý na 8.9.2021 - 10.9.2021. 

    ZA POCHOPENIE ĎAKUJEME

    Našou snahou, je čo najrýchlejšie odstrániť následky havárie a pripraviť deťom podmienky na nástup.

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Školské a iné pomôcky + zoznam oblečenia na šk.rok 2021/2022

    Klik na Postup pri prijímaní (vľavo modrá lišta)

    vpravo sa objaví text, úplne dole nájdete "školské pomôcky" - klik na súbor

  • Školský semafor 2021/2022

  • K otázkam k nástupu detí - testovanie na Covid-19.

    Všetky pravidlá nájdu školy v dokumentoch na webovom sídle ministerstva školstva. Školy sa budú riadiť takzvaným „Školským semaforom,“ ktorý poznajú z minulosti. Rezort odporúča minimalizovať miešanie tried, realizovať ranný filter, či zabezpečiť pravidelnú dezinfekciu priestorov škôl.

    Deti v LVS budú opäť aj v tomto školskom roku testoavné kloktacími testami. Okrem toho žiakom základných, stredných a špeciálnych škôl, ktorých rodičia prejavia záujem, budú poskytnuté prostredníctvom štátnych hmotných rezerv antigénové testy na dobrovoľné samotestovanie doma.

    Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy, ktoré trvá 3 a viac po sebe nasledujúcich dní rodič predloží škole „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka.

    Novinkou je tiež možnosť zisťovania protilátok. Rodič žiaka, ktorý neabsolvoval PCR testom bude môcť požiadať všeobecného lekára pre deti a dorast o test na protilátky proti ochoreniu COVID-19 po ukončení 14-dňovej karantény žiaka po kontakte s pozitívnou osobou a aj po pozitívnom výsledku samotestovania Ag testom.

    Školy sa nebudú plošne zatvárať ani podľa Covid automatu ani z rozhodnutia ministerstva. Zatvárať sa budú môcť iba individuálne triedy, ak sa v nich objaví pozitívna osoba. Podľa platných pravidiel ÚVZ SR vtedy idú do karantény osoby, ktoré boli v kontakte s pozitívne testovaným človekom 2 dni pred jeho testovaním. V tomto prípade prejde trieda na dištančnú výučbu, pokým sa neukončí karanténa. Rodičom vtedy tiež vzniká nárok na tzv. OČR, teda ošetrovné.

    V prípade detí, ktoré navštevujú LVS – v prípade pozitívneho dieťaťa – (po konzultácii a schválení RÚVZ Nitra) pôjdu do domácej karantény všetky deti, nakoľko ich separácia nie je možná a dieťa prichádza do kontaktu so všetkými deťmi a takmer všetkými pedagógmi a nočnou výchovou. Domáca karanténa - z dôvodu zabránenia ďalšieho šírenia ochorenia medzi ostatnými deťmi a medzi zamestnancami LVS. Následne LVS Poľný Kesov prejde na dištančné vyučovanie.

    Rodičia môžu aj v tom školskom roku ospravedlniť žiaka na maximálne 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Nárok na OČR vtedy rodičom nevzniká. Ministerstvo školstva však upozorňuje, že ak bude rodič alebo plnoletý žiak zneužívať, žiakovi môže hroziť komisionálne preskúšanie a škola môže na túto skutočnosť upozorniť úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.

  • Milí rodičia, zákonní zástupcovia

    v školskom roku 2021/2022 otvárame triedy pre 5.ročník, 6.ročník, 7.ročník a 9.ročník ZŠ ako súčasť LVS pre deti s poruchami pozornosti a aktivity ADHD, deti s vývinovými poruchami učenia (dyslexiou, dyskalkúliou, dysgrafiou...) a hyperkinetickou poruchou správania. V zariadení popri špeciálnych pedagógoch, pracujú aj psychologičky, odborná starostlivosť je doplnená a terapeutické sedenia (individuálne a skupinové). Rozpracovaný máme i projekt Protidrogovej prevencie a nástrahy internetu. V triede je najviac 8 detí, čím je možné zabezpečiť individuálny prístup k dieťaťu. Kapacita je 48 miest. Deti prijímame do 14.09.2021 - z dôvodu normatívneho financovania.

    Ak máte záujem prihlásiť vaše dieťa k nám - je potrebné vyplniť prihlášku a odoslať ju aj s odporúčaním z CPPPaP a CŠPP k nám, čo najskôr. Ďalej Vás budeme o postupe prijatia informovať telefonicky.

  • Letné prázdniny

    Milé deti, vážení zákonní zástupcovia, blížia sa vytúžené letné prázdniny a s nimi krásne horúce dni. 28.06.2021 plánujeme rozlúčkové dopoludnie s deťmi, tvorivé aktivity. Dňa 29.06.2021 k nám zavíta posledný krát v tomto šk.roku Ing.Bebjak zo SZUŠ H.Madariovej v Nitre - ktorí sa deťom bude venovať formou arteterapie a 30.6.2021 sa so všetkými rozlúčime priamím veselých prázdnin plných zážitkov. 

  • Blíži sa koniec školského roka

    Vážení zákonní zástupcovia detí, blíži sa koniec školského roka. Dňa 15.06.2021 sa bude konať klasifikačná porada, ktorej výsledky budú odoslané na kmeňové základné školy. Dňa 30.6.2021 sa končí vyučovanie v školskom roku 2020/2021, bude potrebné, aby ste si vyzdvihli vysvedčenie na kmeňovej základnej škole dieťaťa a zároveň odniesli učebnice z tohto školského roka a vymenili ich za nové. Rozlúčka so školským rokom v LVS je naplánovaná na 28.6.2021. V prípade, ak máte záujem o umiestnenie dieťaťa v budúcom školskom roku v LVS - je potrebné vyplniť žiadosť, ktorú nájdete tu - na webovej stránke LVS.

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

strana:

Novinky

Kontakt

  • Liečebno-výchovné sanatórium, Mojmírovská 70, Poľný Kesov
    Liečebno-výchovné sanatórium
    Mojmírovská 70,
    951 15 Poľný Kesov
  • 037/7787121 (škola a internát)

Fotogaléria