Navigácia

Voľné pracovné miesto

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • Prezenčné vyučovanie pre všetky ročníky ZŠ ako súčasť LVS začalo 26.4.2021

    Vážení zákonní zástupcovia, prezenčné vyučovanie začalo pre všetky ročníky 26.4.2021. V prípade, ak Vaše dieťa ochorie, triedny učiteľ odošle na Vami uvedený e-mail zoznam domácich úloh, ktoré je potrebné, aby si dieťa vypracovalo.

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • HMYZOHOTEL

    Naši šikovníčkovia spolu s učiteľmi Mgr.Buranským a Mgr.Uhnákovou vyrobili hmyzohotel, aby si ľahšie priblížili učivo z biológie, pričom pri stavbe využili svoju výtvarnú kreativitu a technické zručnosti. No čaká ich ešte úloha umiestniť hmyzohotel do exteriéru LVS.

  • Nástup detí po Veľkej Noci

    Milí zákonní zástupcovia, nástup detí pridelených súdnym rozhodnutím do LVS PO VEĽKONOČNÝCH PRÁZDNINÁCH je 7.4.2021 dopoludnia.

    Ostatné deti budú prichádzať postupne, podľa rozhodnutia zdravotnej sestry a riaditeľky LVS. Od 7.4.2021 bude fungovať 5 tried, s úpravou rozvrhu.

    Nakoľko budú už všetci učitelia prezenčne vyučovať (fungujeme na princípe 5+1), online vyčovanie nebude prebiehať, avšak naďalej na webstránke nájdete dištančné vzdelávanie - domáce vzdelávanie formou pracovných listov, úloh a prezentácii vyučovacích látok.

    Za pochopenie ďakujem

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Veľká Noc

    Milé CDR, UPSVaR-y, zákonní zástupcovia,

    posledný týždeň pred veľkonočnými prázdninami sa budeme venovať téme: Marec mesiac knihy.

    Vyhodnotíme naj čitateľa v LVS a zapojíme deti do tvorivých aktivít.

    Odchodový deň je 31.3.2021 po 13.00, po obede detí. V prípade skoršieho odchodu, je možná dohoda s vedením LVS. 

    Deťom, rodičom, zákonným zástupcom aj mojim zamestnancom želám krásne veľkonočné prázdniny!  Dievčatám a ženám veľa vody od najbližších šibačov a chlapcom veselé dni - možno pri online šibačke :)

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

     

  • 132 VYHLÁŠKA Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa

    Vyhláška č. 132 ÚVZ čiastka 51/2021 Vestník

    Obmedzenie vstupu osôb do budovy v čase od 20.3.2021 do 28.4.2021

    (1) Podľa § 48 ods. 4 písm. s), x) a z) zákona sa v období od 20. marca 2021 do 28. apríla 2021 z dôvodu ochrany života a zdravia všetkým zamestnávateľom prevádzkujúcim školy a školské zariadenia, v pracoviskách a iných priestoroch zamestnávateľa škôl a školských zariadení, nariaďuje zakázať vstup zamestnancov škôl a školských zariadení, okrem zamestnancov podľa § 2 ods. 5, na tieto pracoviská a do iných priestorov zamestnávateľa. Uvedené sa nevzťahuje na osobu, ktorá sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní.

    (5) Zákaz podľa § 2 ods. 1 až 4 sa ďalej nevzťahuje na:

    a) osobu, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace,

    b) osobu, ktorá sa preukáže, že jej bolo diagnostikované ochorenie COVID-19 v období nie dávnejšom ako 3 mesiace od okamihu vstupu,

    c) osobu zaočkovanú proti ochoreniu COVD-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní,

    d) dieťa do desiatich rokov veku,

    e) osobu, ktorej zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19,

    f) osobu, ktorej bolo diagnostikované stredne ťažké alebo ťažké mentálne postihnutie, g) osobu dispenzarizovanú so závažnou poruchou autistického spektra,

    h) osobu dispenzarizovanú pre ťažký, vrodený alebo získaný imunodeficit,

    i) onkologických pacientov po chemoterapii alebo transplantácii, ktorí majú leukopéniu alebo osoby s onkologickou liečbou alebo inou liečbou ovplyvňujúcou imunitný systém (napr. biologickou liečbou) z dôvodu rizika z omeškania pravidelného podania liečby, rádioterapie alebo inej plánovanej liečby napr. onkológom, hematológom alebo rádiológom plánovanej liečby, j) osobu, ktorá bola v období predchádzajúcich 18tich dní aspoň 10 dní v izolácií v domácom prostredí alebo karanténnom ubytovacom zariadení alebo bola uznaná za dočasne práceneschopnú z dôvodu karantény svojím všeobecným lekárom pre dospelých alebo všeobecným lekárom pre deti a dorast a nemusela sa podrobiť testu na ochorenie COVID-19.

     

  • ONLINE VÝUČBA

    Vážení rodičia, zákonní zástupcovia a milé deti, nakoľko počas online výučby vznikajú viaceré nedorozumenia, chcem Vás upozorniť na PRAVIDLÁ ONLINE VÝUČBY:

    1.nepripojenie sa na online hodinu, ktorú máte dohodnutú s vyučujúcim je porušením školského poriadku,

    2. v prípade vašej absencie na online hodine je potrebné ospravedlnenie od zákonného zástupcu,

    3. zákaz používania nevhodných slovíčok,

    4. zákaz vypínania kamery a mikrofónu počas online hodiny,

    5. zákaz púšťania hudby a iných rušivých elemetov počas online hodiny,

    6. zákaz hrania PC hier na PC a mobile počas online hodiny,

    7.zákaz chatovej komunikácie so spolužiakmi počas hodiny (cielená provokácia, vydávanie rôznych zvukov).

    Počas online vyučovania ste hodnotení ako počas prezenčnej výučby.

    Do online vyučovacieho procesu bývajú uskutočňované hospitačné kontroly z vedenia LVS. Zároveń SKYPE umožňuje vidieť, kedy ste boli naposledy pripojení (žiaci).

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Deti pridelené súdnym rozhodnutím - nástup od 9.3.2021

    Riaditeľka LVS Poľný Kesov na základe 

    1.Usmernenia zriaďovateľa Okresného úradu Nitra, Odbor školstva, Štefánikova 69, 94901 Nitra a

    2. Rozhodnutia MŠVVaŠ SR s prihliadnutím na manuál Návrat do škôl aktualizovaná k 8.3.2021 

    (https://www.minedu.sk/25896-sk/navrat-do-skol-2021-aktualizovany-k-8-3-2021/)

    k dňu 9.3.2021 otvára po jarných prázdninách prezenčnú formu výchovno-vyučovacieho procesu v liečebno-výchovnom sanatóriu pre deti pridelené súdnym rozhodnutím (neodkladným opatrením, výchovným opatrením).

    Podmienkou nástupu je negatívny test dieťaťa nie starší ako 72 hodín, test zákonného zástupcu (pracovníka CDR). Nástup po 8.00. 

    Deti 2. stupeň ZŠ - dobrovoľný pobyt - zostávajú na dištančnej forme vzdelávania - do ďalšieho usmernenia riaditeľkou LVS.

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Usmernenie z dňa 05.03.2021

    Dobrý deň,

    Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webovom sídle https://www.minedu.sk/25896-sk/navrat-do-skol-2021-aktualizovany-k-8-3-2021/  zverejnilo viaceré dokumenty k otváraniu škôl od 8.3.2021. Dávame Vám do pozornosti najmä nasledovné dokumenty:

     

    Návrat do škôl 2021 aktualizovaný k 8. 3. 2021

    Usmernenie pre riaditeľov a zriaďovateľov aktualizované k 8. 3. 2021

    Uznesenia vlády SR č. 122/2021 z 28. februára 2021

    Uznesenia vlády SR č. 123/2021 z 28. februára 2021

    Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva č. 47/2021 z 5. 2. 2021

     

    Na základe uvedených dokumentov Okresný úrad Nitra, odbor školstva odporúča všetkým školám vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti obnoviť prezenčnú formu vyučovania od pondelka 8.3.2021.

     

    S pozdravom

     

    Mgr. Marián Moravčík

    vedúci oddelenia OaMČ | odbor školstva | Okresný úrad Nitra

  • Nástup detí?

    MŠVVaŠ SR v usmernení Návrat do škôl k 8.3.2021 - uvádza, že nástup detí do špeciálnych výchovných zariadení sa bude realizovať po rozhodnutí zriaďovateľa s prihliadnutím na výkon rozhodnutia súdu.

    Po doručení rozhodnutia zriaďovateľa Vás budem včas informovať, ktoré deti a za akých podmienok budú nastupovať do zariadenia.

    Ďakujem za pochopenie

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Usmernenie z dňa 12.2.2021 - zriaďovateľ OÚ Nitra

    Okresný úrad Nitra, odbor školstva odporúča liečebno - výchovným sanatóriám vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, aby vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu od pondelka 15.02.2021 prešli opäť na dištančnú formu vzdelávania.

    Pri obnovení prezenčného vyučovanie je nutné sa riadiť odporúčaniami bezpečnostnej rady v Nitre resp. Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre po konzultácii so zriaďovateľom.

    S pozdravom

    PaedDr. Ingrid Hrnčárová

    odborný radca | odbor školstva | oddelenie odborných a metodických činností

  • Darujte 2% dane pre detičky v LVS Poľný Kesov

    Milí kolegovia, priatelia LVS, chceme Vás poprosiť o darovanie 2% dane z prijímov fyzickej osoby nášmu Občianskemu združeniu Pokeson, ktoré pomáha nášmu zariadeniu. Milulý rok sme vďaka vašej pomoci kúpili altánok, kde deti môžu v príjemnom prostredí vonku maľovať obrázky, tvoriť, relaizovať terapie s pani psycologičkami, či hrať sa spoločenské hry. Tento rok by sme radi kúpili hojdačku a altánok na druhú stranu areálu, ab yho mohlo využívať viacero výchovných skupín naraz. No na to by sme potrebovali vašu pomoc!

    Tlačivo na darovanie 2% dane pripájam a veľmi pekne ďakujem, za každé euro, ktorým nám pomôžete vybudovať pre deti areál, kde sa budú dobre cítiť.

    ĎAKUJEME

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • ONLINE prístup

    Milí rodičia/zákonní zástupcovia detí na dobrovoľný pobyt 2.stupeň ZŠ ako súčasť LVS:

    Prosím o zriadenie prístupu SKYPE u detí,

    zaslanie údajov triednemu učiteľovi, prípadne na e-mail: riad.lvs.polnykesov@gmail.com - pre ľahšie vyhľadávenie dieťaťa v programe a skúšku systému s daným pedagógom, čím sa urýchli a zjednoduchší systém online výučby počas dištančného vzdelávania.

    Ďakujem

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Nástup detí na dobrovoľný pobyt je plánovaný po 30.1.2021

    Milí rodičia/zákonní zástupcovia, nástup detí na dobrovoľný pobyt do LVS je plánovaný po 30.1.2021 - avšak záleží od epidemiologickej situácie v nitrianskom krajiných krajoch SR.

    V prípade, ak bude nástup reálny, budeme vás včas telefonicky kontaktovať.

    Verím, že to doma zvládnete. v prípade potreby nás kontaktujte, je možné si dohodnúť konzultáciu aj s p.psychologičkou.

    PhDr.Jana Jančovičová, riaditeľka LVS

  • Usmernenie RÚVZ Nitra pre LVS Poľný Kesov

    LVS Poľný Kesov – návrat detí
    Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre bola doručená žiadosť
    Liečebno-výchovného sanatória, Mojmírovská 70, 951 15 Poľný Kesov, zastúpeného riaditeľkou
    zariadenia PhDr. Janou Jančovičovou ohľadne vyriešenia otázky návratu detí do uvedeného
    špeciálneho výchovného zariadenia. Pôvodne plánovaný nástup detí do zariadenia je 18.01.2021.
    Riaditeľka zariadenia určila nasledovné podmienky pri nástupe detí: potvrdenie o negatívnom
    výsledku antigénového testu u všetkých zamestnancov, u jedného z rodičov, ako aj u dieťaťa.
    Ďalej žiadate o prehodnotenie znovuobnovenia prevádzky a nástupu detí do zariadenia od
    18.01.2021 vzhľadom k celkovej celospoločenskej situácii, ako aj nastavenej mimoriadnej situácii
    v Nitre.
    K Vašej žiadosti zasielame nasledovné stanovisko: Aktuálne je nepriaznivá situácia vo
    výskyte nákazy spôsobenej novým koronavírusom SARS-CoV-2 a ochorení COVID-19 na území
    okresu Nitra, ako aj na celom území Slovenskej republiky. 14-dňová incidencia na území okresu
    Nitra je 2117 prípadov na 100 000 osôb, vážená 14-dňová incidencia je 2593 prípadov a zmena 7-
    dňovej incidencie vykazuje 1,6 násobnú dynamiku rastu nových prípadov nákazy. 7-dňový kĺzavý
    medián pre SR sa ku dňu 14.01.2021 pohybuje na úrovni 2 973, pričom jeho hodnota je stabilná
    posledných 7 dní, v predchádzajúcich týždňoch však vykazoval dynamický nárast.
    Situácia na území okresu Nitra sa začala zhoršovať ešte v decembri 2020 a na tento vývoj
    reagoval RÚVZ v Nitre prijatím celkovo piatich vyhlášok o nariadení opatrení pri ohrození
    verejného zdravia. Ako prvá bola prijatá vyhl. č. 40/2020, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri
    ohrození verejného zdravia pre okresy Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce. Išlo o vydanie zákazu
    organizovania príležitostných trhov a búrz, firemných posedení, príp. iných stretnutí spojených s
    konzumáciou nápojov a pokrmov aj v počte menšom ako 6 ľudí na mieste. Ďalej bola touto
    vyhláškou obmedzená kapacita v kinách a v divadlách, v kostoloch počas konania bohoslužieb,
    obradov krstu, pohrebných a sobášnych obradov, vrátane ich civilných verzií. Po ďalšom zhoršení
    situácie a v nadväznosti na nadchádzajúce vianočné sviatky RÚVZ v Nitre ďalšou vyhláškou č.
    52/2020 nariadil opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre okresy Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce
    a zakázal konanie bohoslužieb, zároveň zakázal všetkým prevádzkovateľom zariadení verejného
    stravovania (reštaurácie, pohostinstvá, bary, cukrárne, kaviarne, kasína, herne, prevádzky
    ambulantného predaja a pod.) predaj alkoholických nápojov určených na priamu konzumáciu
    vrátane predaja na odber so sebou.

    Ďalej vzhľadom na epidemiologickú situáciu, ako aj na kritickú situáciu vo Fakultnej
    nemocnici v Nitre rozhodol Krízový štáb Okresného úradu v Nitre o nevyhnutnosti sprísnenia
    opatrení na území okresu Nitra. Na základe týchto záverov prijal RÚVZ so sídlom v Nitre
    vyhlášku č. 1/2021, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre okres Nitra.
    Zmena sa týkala zníženia koncentrácie osôb v jednotlivých prevádzkach. Vyhláška ďalej upravila
    aj činnosť predškolských zariadení, ktoré môžu byť v prevádzke iba pre deti rodičov
    zamestnaných, resp. nasadených v prvej línii (deti zamestnancov kritickej infraštruktúry,
    pracovníkov v zdravotníctve, zamestnancov nevyhnutných pre zachovanie chodu hospodárstva
    a verejného života). Posledná časť opatrení sa týkala nariadenia pre zamestnávateľov o uložení
    povinnosti práce z domu pre všetkých zamestnancov, ktorým to umožňuje povaha práce.
    Ďalej RÚVZ v Nitre prijal vyhl. č. 6/2021, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození
    verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov výdajných miest prevádzok, priestorov
    zamestnávateľa a priestorov zariadení starostlivosti detí do troch rokov veku, materských škôl,
    škôl a školských zariadení v územnom obvode okresu Nitra. Táto vyhláška bola prijatá
    v nadväznosti na tzv. tvrdý „lockdown“ pre okres Nitra, ktorý bol prijatý na základe Uznesenia
    vlády SR č. 1 zo 06.01.2021 k návrhu na prijatých opatrení podľa čl. 5 ods. 4 ústavného zákona č.
    227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového
    stavu v znení neskorších predpisov, č. 156/2021, ktorou sa s účinnosťou od 11.01.2021 výraznejšie
    obmedzila sloboda pohybu a pobytu osôb v územnom obvode okresu Nitra. Uvedené obmedzenia
    sa končia v okrese Nitra uplynutím 29.01.2021.
    Aktuálne je epidemiologická situácia v okrese Nitra síce stabilizovaná, ale stále vážna. Pre
    jej výraznejšie zlepšenie je nevyhnutné dôsledné dodržiavanie všetkých prijatých
    protiepidemických opatrení, či už na úrovni celoslovenskej alebo regionálnej úrovni, pričom je
    nevyhnutné, aby sa uvedené opatrenia dodržiavali určitý čas, po uplynutí ktorého sa efekt prejaví
    výraznejším znížením počtu nových prípadov nákazy a ochorení COVID-19.
    Pri zvažovaní znovuobnovenia prevádzky vo Vašom zariadení je potrebné brať do úvahy
    aj skutočnosť, že na území okresu Nitra bola laboratórne potvrdená cirkulácia tzv. britského
    mutanta nového koronavírusu SARS-CoV-2, vírusu B117, ktorý ma nepriaznivejšie vlastnosti
    z hľadiska rýchlosti šírenia nákazy. Má o 70 % vyššiu schopnosť šírenia a vyššie reprodukčné
    číslo Rt o približne 0,4 ako pôvodný vírus. Uvedený faktor by mohol veľmi negatívne ovplyvniť
    šírenie nákazy vo Vašom špeciálnom výchovnom zariadení v prípade jej zavlečenia do zariadenia.
    Vzhľadom na všetky vyššie uvedené skutočnosti Vám RÚVZ v Nitre v aktuálnej situácii
    neodporúča znovuobnovenie prevádzky Liečebno-výchovného sanatória, Mojmírovská 70,
    951 15 Poľný Kesov minimálne do 29.01.2021, čiže termínu ktorým sa končia obmedzenia
    týkajúce sa slobody pohybu a pobytu pre obyvateľov okresu Nitra. Odporúčame Vám pokračovať
    vo vzdelávaní žiakov dištančnou formou.
    V prípade znovuobnovenia prevádzky Vám jednoznačne odporúčame postupovať Vami
    navrhovaným spôsobom a pri nástupe vyžadovať od zákonných zástupcov potvrdenie
    o negatívnom teste (antigénovom alebo PCR) u dieťaťa a u jedného z rodičov, tiež u všetkých
    zamestnancov zariadenia. Následne počas prevádzky bude na udržanie priaznivej
    epidemiologickej situácie v zariadení a na zabránenie vzniku a šírenia nákazy spôsobenej novým
    koronavírusom SARS-CoV-2 v zariadení nevyhnutné pravidelné testovanie všetkých detí
    a zamestnancov antigénovými testami, optimálne v intervale dva- až trikrát týždenne, najmä
    vzhľadom na vysoké riziko bezpríznakového priebehu nákazy u detí.

    MUDr. Mgr. Katarína Tináková, MPH, MHA
    regionálna hygienička

     

  • pre Perute o.z

    Milé Perute o.z., veľmi nás potešilo naše stretnutie s Vami (aj keď je v súčasnosti formou online), no budeme radi, keď k nám zavítate aj naozaj.

    Držíme Vám palce vo vašej práci, ďakujeme za empatické, kreatívne a výstižné video, ktoré priblížilo deťom protidrogovú problematiku cez predstavenie známych svetových umelcov a za pekné ozvláštnenie prednášky piesňami v doprovode gitary.

    Posielame pozdrav od Timejky, Peťka, Vanesky, Patrika, Kika, Lukáša, Zuzky, Viktora, Mirka, Mária, Silviky .... a veľký pozdrav aj odo mňa :)

    TEŠÍME SA NA VÁS OSOBNE

  • Nástup žiakov do ZŠ ako súčasť LVS a do LVS dňa 18.1.2021 a 30.1.2021

    PRERUŠENIE VÝCHOVNO-VYUČOVACIEHO PROCESU od 11.01.2021 do 29.1.2021

    Váž. rodičia/zákonní zástupcovia, milé deti,

    oznamujeme Vám, že na základe odporúčania MŠVVaŠ SR zo dňa 04.01.2021 a vzhľadom na vážnosť situácie v našej SR/mimoriadne závažnú situáciu v meste Nitra a samotnom okrese, bude LVS Poľný Kesov otvorené od:

    18.1.2021- prvá vlna príjmu žiakov (žiaci pridelení do LVS súdnym rozhodnutím),

    od 30.1.2021 - druhá vlna príjmu žiakov, deti (na dobrovoľný pobyt) - musia sa podrobiť CELOPLOŠNÉMU TESTOVANIU V DŇOCH 23. a 24.1.2021 - testovanie zabezpečí zákonní zástupca.

    Následne vstup 25.1.2021 do LVS bude s negatívnym testom dieťa + negatívny test zákonného zástupcu dieťaťa.

    V období od 11.01.2021 do 22.01.2021 bude prebiehať dištančné vzdelávanie, ktoré môžete nájsť v záložke Domáce vzdelávanie / Dištančné vzdelávanie na web-stránke zariadenia.

    V čase dištančného vzdelávania Vám bude k dispozícii aj odborná pomoc zo strany psychologičky LVS.

     

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

    P.S: V prípade zmeny, nového usmernenia zo strany zriaďovateľa, resp. MŠVVaŠ SR budete informovaní formou telefonátu, prípadne e-mailom.

  • Poďakovanie milým sponzorom

    Chcela by som sa poďakovať milým sponzorom, ktorý nám pomohli skrášliť popoludnia deťom v LVS darovaním spoločenských hier pre deti: ďakujeme p.Lužákovej, pani Osretágovej, p.Balagovej a ďalším milým darcom, ktorí venovali knihy do čitárne.

    Veľmi potešili aj mikulášske čelenky s rožkami a uškami, či farebné boa od Janky B. - ĎAKUJEME

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Šťastné a veselé Vianoce

  • PRERUŠENIE VÝCHOVNO-VZDELÁVACIEHO PROCESU

    Riaditeľka LVS na základe Usmernenia RÚVZ Nitra a konzultácie so zriaďovateľom OÚ Nitra, prerušuje výchovno-vzdelávací proces, a tým aj prevádzku v LVS na obdobie od 4.12.2020-20.12.2020 z dôvodu pozitívnych prípadov detí a zamestnancov LVS.

    Žiaci sú povinní zúčastňovať sa dištančného vzdelávanie, ktoré je dostupné na web-sídle LVS - kolonka domáce vzdelávanie. 

    Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu nadviaže na vianočné prázniny, ktoré začínajú dňa 21.12.2020.

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • USMERNENIE RÚVZ Nitra z dňa 11.12.2020 pre deti a zamestnancov LVS

    Vec Zabezpečenie protiepidemických opatrení

    RÚVZ so sídlom v Nitre zaznamenal dňa 03.12.2020 podozrenie z nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 u žiakov a zamestnanca Liečebno-výchovnému sanatória, Mojmírovská 70, 951 15 Poľný Kesov. U žiakov a zamestnanca sa objavili príznaky nákazy respiračného traktu, ktoré môžu byť typické pre ochorenie COVID-19. Dňa 03.12.2020 boli viaceré osoby z uvedeného špeciálneho výchovného zariadenia vyšetrené na prítomnosť koronavírusu na mobilnom odberovom mieste na antigénové testovanie. Dve osoby boli pozitívne testované antigénovým testom. Osoby pozitívne testované boli vo vzájomnom úzkom kontakte s deťmi a s ďalšími zamestnancami zariadenia. Odo dňa 04.12.2020 bola prerušená prevádzka Liečebno-výchovného sanatória v Poľnom Kesove. Dňa 10.12.2020 nahlásila riaditeľka zariadenia ďalšie laboratórne potvrdené prípady nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 celkovo u 9 detí a 6 zamestnancov zariadenia. Z dôvodu potreby zabezpečenia protiepidemických opatrení na zabránenie vzniku a šírenia nákazy spôsobenej novým koronavírusom, , ako aj z dôvodu pokračujúcich karanténnych opatrení u zamestnancov a detí z uvedeného zariadenia Vám odporúčame, aby ste zabezpečili ďalšie prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v Liečebno-výchovnému sanatóriu, Mojmírovská 70, 951 15 Poľný Kesov do dňa 20.12.2020.

    MUDr. Mgr. Katarína Tináková, MPH, MHA regionálna hygienička

strana:

Novinky

Kontakt

  • Liečebno-výchovné sanatórium, Mojmírovská 70, Poľný Kesov
    Liečebno-výchovné sanatórium
    Mojmírovská 70,
    951 15 Poľný Kesov
  • 037/7787121 (škola a internát)

Fotogaléria