Navigácia

Voľné pracovné miesto

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • Nikdy nezober drogu!

    PROTIDROGOVÁ PREVENCIA 2019 - Projekt finančne podporili MŠVVaŠ SR a OZ Pokeson

  • Návšteva

    Ľudí s dobrým srdcom NIE JE VEĽA - no stretli sme takých - rodinku Kráľovičovú, ktorá v jedno krásne nedeľné dopoludnie priniesla detičkám sladké darčeky a to najvzácnejšie - zvukový reproduktor, ktorý využijeme pri našich interných akciách. Ako malé poďakovanie sa predstavili naše deti programom, s ktorýcm prezentujú naše zariadenie.

    Ďakujem za všetky deti!

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • LVS SLNIEČKO

    Školský časopis LVS SLNIEČKO je na svete! Ďakujem pani šéfredaktorke Mgr.Lucii Knappovej, kolektívu LVS a detičkám, ktoré sa pričinili o jeho vznik. Verím, že sa Vám bude páčiť. Prinesie tvorbu detí, fotogafie z akcií LVS a články od odborného tímu, ktorý sa stará o vaše deti.

    PhDr.J.Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Kynecký slávik

    21.11.2019 sa zúčastnili naši žiaci: Martin, Timea a Sebastián speváckej súťaže Kynecký slávik. Držali sme im palce a oplatilo sa! Martin si odniesol 1.miesto a Timea 2.miesto. Deti boli obdarované krásnymi cenami. Poďakovanie patrí aj p.učiteľke Mgr.Šutkovej, PhD. a p.asistentke Mgr.Svobodovej za nácvik a hudobný doprovod na harmonike.

  • Martin na bielom koni

    V pondelok 11.11. 2019 pripravili vychovávatelia LVS pre deti krásny program spojený s príchodom sv.Martina. Po scéne zobrazujúcej históriu a samotný príbeh sa MARTIN ROZHODOL PREVIESŤ DETI S LAMPÁŠIKMI ULICAMI POĽNÉHO KESOVA. PO PROGRAME ČAKALO NA DETI SLADKÉ OBČERSTVENIE A TEPLÝ ČAJ.

  • Helloween ako sa patrí!

    Učitelia LVS si pripravili na predprázdninový deň pre žiakov "Stridží deň!" Podmienkou bolo priletieť ráno na metle do školy, oblečený ako striga či bosorák. Na žiakov čakalo veľa súťaží v telocvični, rozprávka s nádychom čarodejníctva v komunitnej miestnosti, sladká odmena. Organizácie dňa sa ujala Mgr.Šutková, PhD. VEĽKÁ VĎAKA PATRí VŠETKÝM UČITEĽOM!

  • Čitateľský maratón

    Tesne pred jarnými prázdninami sme sa zúčastnili Čitateľského maratónu, na ktorý nás pozvala pani riaditeľka ZŠ Mgr.J.Adamovská spolu so svojimi žiakmi. Témou bolo spoznanie života a diela Jozefa Gregora Tajovského.

  • Plavecké preteky

    Dňa 28.10.2019 sa zúčastnili traja žiaci ZŠ ako súčasť LVS: Peťko, Ľudko a Félix plaveckých pretekov v Mojmírovciach! Držali sme im palce! Chlapci priniesli nádherný pohár!

  • JESENNÉ PRÁZDNINY

    Milé deti, JESEŇ PRINIESLA SO SEBOU AJ VAMI DLHO OČAKÁVANÉ JESENNÉ PRÁZDNINY. ODCHODOVKA Z LVS JE V UTOROK 29.10.2019 ČASE OD 13.30 (po 6.vyučovacej hodine, po obede)

    Príchod detí do zariadenia:

    v nedeľu 3.11.2019 v čase od 17.00,

    v pondelok 4.11.2019 od 7.00 -  7.40.

  • Kynecká olympiáda

    Jesenné počasie plné farieb nám doprialo stráviť dopoludnie dňa 23.10.2019 v LVS Nitra. Prijali sme pozvanie na projekt Kynecká olympiáda 2019. Deti v zmiešaných skupinách súťažili v strelbe lukom na terč, v stolnom tenise, hode grantátom, behu cez prekážky a v zdravotnej službe  - starostlivosť o zraneného. Príjemná atmosféra, radosť v očiach detí a súťaživosť sa niesla celým dopoludní. Ďakujeme za pekný dar, ktorý sme si odniesli z akcie do nášho zariadenia, za ceny pre súťažiacich, či milé privítanie a stretnutie s kamarátmi zo Spojenej školy, Mudroňova, Nitra, kedy si naše deti z oboch LVS mohli zmerať sily aj s kamarátmi z inej školy.

  • Spolupráca LVS Nitra a LVS Poľný Kesov

    Počas školského roka 20189/2019 sme po prvýkrát privítali v našom zariadení malých hostí - deti z LVS NITRA na divadelnom predstavení V Trúfaľkove u Jožka Troška. Naša spolupráca pokračuje ďalej: návštevou div.predstavenia Tisícročná včela, projektom Kynecká olympiáda, Kynecký slávik a Protidrogová prevencia 2019. Za spoluprácu pri projektoch a pomoci pri vypracovávaní školskej dokumentácie po legislatívnych úpravách  nášho zariadenia ďakujem riaditeľke LVS PaedDr.P.Vágovej. (foto projekt: Kynecká olympiáda)

  • Spolupráca s muziker.sk - muzikoterpaia.

    Muzikanti a pracovníci z firmy miziker.sk strávili s nami jeden deň v LVS, videli ako deti pracujú počas vyučovania, ako sa venujú relaxačnej činnosti a zároveň strávili s nami ako hostia komunitné sedenie. Deň  nám zakončili krásnym koncertom s prvkami muzikoterpie, na ktorý boli pozvaní aj žiaci obecnej ZŠ. Deti si po koncerte odskúšali hru na profesionálnych hudobných nástrojoch a venovali sa im profesionálni hudobníci zo slovenských kapiel. Ďakujeme za návštevu a NÁDHERNÉ DARčEKY (gitary, mandolíny, bubon, harmoniku), KTORÉ VYUŽIJEME AKO UČEBNÉ POMôCKY NA HUDOBNEJ VÝCHOVE, V ZÁUJMOVOM KRÚŽKU A VO VÝCHOVNEJ ČINNOSTI A POČAS AKCIÍ V ZARIADENí!

  • KAM POPUTOVAL HUSĽOVÝ KĹÚČ?

    Počas výchovnej tematickej činnosti a záujmového krúžku ART vyrobili detičky v spolupráci s p.učiteľkou Mgr.Vančovou husľový kľúč - ako symbol začiatku notovej osnovy, symbol začiatku každej piesne či skladby a symbol začiatku našej spolupráce s MUZIKER.SK Bratislava!

  • ARTETERAPIA

    Pre členov Rady školského zariadenia si pripravili 14.10.2019 deti pod vedením Mgr.S.Vančovej darček - červené jabĺčko. Jeho výslednej podobe však predchádzali hodiny práce, no výsledkom bol nečakaný a v rukách členov RŠZ milým prekvapením -po vystúpení na tému "Červené jabĺčko," kedy deti predviedli hosťom aj hru na flautu a spev (výsledok práce v záujmových krúžkoch UMELKO a ART)

  • Úcta k starším

    Pre starenky a starčekov bol určený kultúrny program, ktorý si prichystali deti zo ZŠ a MŠ Rastislavice. Ako hostia vystúpili aj naše deti z LVS Poľný Kesov programom, ktorý roztlieskal všetkých v publiku. Program si prichystali štyri deti: Timi, Sárika, Vaneska a Peťko s p.vychovávateľkou Mgr.Erniholdovou, p.učiteľkou Mgr.Šutkovou PhD. a Mgr. Svobodovou.

  • CANISTERPIA

    Keď Hanka Fúsková priviedla apo prvýkrát do nášho zariadenia svojho miláčika Eddyho, deti boli nadšené a dúfali, že sa s ním ešte uvidia. V tomto školskom roku sme nadviazali spoluprácu prostredníctvom canisterpie s krásnym čiernym chlpáčom, a tak počas piatkových popoludní nám vypĺňa relaxačné chvíle pomocou terpie. Terapie sa zúčasňujú 54 deti počas 4 týždňov. Po nich ich vymenia ďalší spolužiaci. Cieľom je zistiť účinok canisterpie na dieťa, odraz na jeho psychike a emóciách.

  • AQUATERAPIA aj v našom zariadení!

    Päť šikových detí, ktoré zvládli počas septembra "Heslá týždňa" sa zúčastnili ako prví AQUATERPIE v Thermal Kesov Nitrava. Aj tu sme sa stretli s ochotou nadriadených, kedy nám poskytli pomocnú sponzorskú ruku.  Ďakujeme! Zážitok z kúpania bol neopísateľný! 

  • Výmena staré za nové

    Ďakujem za darovanie nového plastového okna, ktoré vynoví naše priestory v LVS a zabezpečí bezpečnosť našich detí. 

  • Darčeky pre deti

    Firma Metro darovala deťom LVS darčeky pre deti, ktoré budú použité ako darčeky a odmeny pre deti - sú veľmi milé a pekné.

  • Zeleň v našom areáli

    Ako dokrášliť náš areál? Pýtali sme sa začiatkom školksého roka. Na túto otázku nám zodpovedala firma madplant group Nové Zámky a darovali do nášho zariadenia kríčky, stromčeky, a krásky kvetináč, ktorý zdobí náš vestibul. Ďakujeme! 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Liečebno-výchovné sanatórium, Mojmírovská 70, Poľný Kesov
    Liečebno-výchovné sanatórium
    Mojmírovská 70,
    951 15 Poľný Kesov
  • 037/7787121 (škola a internát)

Fotogaléria