Navigácia

Voľné pracovné miesto

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • Svetielko pre Mikuláša

    Sviečky na krásne dopoludnie s Mikulášom a dekorácie jesenné aj vianočné k nám poputovali od firmy Ignis Dekor s.r.o.

  • Odmeny pre deti od firmy CreoCom

    Ďakujeme firme CreoCom za milý sponzorský dar, ktorým vykryjeme  odmeny pre deti za rôzne súťaže, aktivity a vyčarujeme tak prekvapenie deťom na tvári a spríjemníme im pobyt u nás.  Čo všetko milé nám darovali, nájdete na:  https://www.creocom.sk/

     Ďakujeme! 

     

  • Pomoc z DM DROGERIA!

    Ďakujeme firme "dm drogeria" veľmi pekne za sponzorský dar - ktorý bude prekvapením pod vianočný stromčekom pre naše detičky!

  • Aj po 15.9.2019 prijímame detičky do LVS!

    Podmienkou prijatia dieťaťa do zariadenia  je:

    1. psychologické vyšetrenie z CPPPaP (potvrdenie diagnózy: ADHD)

    2. špeciálnopedagogické vyšetrenie z CŠPP,

    3. neurologické vyšetrenie,

    4. psychiatrické vyšetrenie.

    Do LVS sa prijímajú deti na základe:

    • žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa po odporúčaní poradenského zariadenia,
    • návrhu kmeňovej školy so súhlasom zákonného zástupcu,
    • právoplatného rozhodnutia súdu o uložení výchovného opatrenia,
    • právoplatného rozhodnutia súdu alebo orgánu sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately.

    O prijatí dieťaťa do LVS rozhodnuje odborný tím LVS.

    Dieťa je v sanatóriu umiestnené na čas, ktorý určí riaditeľka LVS (ako odporúčanie, spravidla pobyt trvá 3-12 mesiacov), prípadne čas vymedzí súd na základe súdneho rozhodnutia o výchovnom opatrení.

    Dieťa odchádza po 2-3 týždnových cykloch do domáceho prostredia na víkend, prípadne do CDR, čím sa podporuje kontakt s rodinou, rovesníkmi, kamarátmi, s ktorými má dieťa citové väzby. Skracovať pobyt (na týždňové cykly) nie je možné z hľadiska režimového systému zariadenia, ktorý je nastavený na 2 týždne.

     

    Ďalšie info: klik O nás - Postup pri prijímaní (nájdete tu žiadosť o prijatie, zoznam uč.pomôcok)

    Prípadne kontaktujte riaditeľku LVS: PhDr.J.Jančovičovú 037/7787121, 0903927553

  • Záujmové krúžky v LVS

    Záujmové krúžky v školskom roku 2019/2020 vyučujú:

    Športový krúžok - Mgr. Buranský

    Turistický krúžok - Mgr. Bednárik a Mgr.Kováč (výpomoc)

    Dramatický krúžok - Mgr. Erniholdová

    UMELKO - Umelecký krúžok - Mgr.Šutková, PhD., Mgr.Svobodová (výpomoc)

    Aranžérsky krúžok - Mgr.Vančová 

  • Detské izby

    Počas leta sme vymaľovali tri detské izbičky, ozdobia ich ešte tri krásne tapety. Verím, že čoskoro "druhý domov," vytvoríme všetkým deťom.

    Aj tu sme sa presvedčili, že "naši bratia" Česi majú srdce na pracom mieste! POĎAKOVIE PATRÍ FIRME GLIX.CZ

  • Staré za nové

    Firma Alcaplast nelenila a vymenila nám staré poškodené umývadlo za nové vo výchovnej predsienke. Ďakujeme!

  • Starostlivosť o záhony, záhradku a sklenník

    Firma MEVA-SK venovala našim detičkám kompostér. Vďaka nemu budú môcť spracovávať bioodpad z trávnatých plôch, listy a popadané plody z ovocných stromov a spoločne sa podieľať na výrobe kompostu. Ďakujeme!

  • Nové lavičky v oddychovej zóne

    Vďaka sponzorskému daru firmy AkreD Nitra, ktorá venovala zariadeniu foršne na výrobu lavičiek sa môžeme popýšiť v tomto školskom roku 2019/2020 areálom, ktorý je v novom šate! Ďakujeme!

  • Ranč Veľká Dolina

    Hipoterapia v LVS Poľný Kesov funguje v spolupráci s Rančom Aquifarm Veľká Dolina. Pani majiteľka nás pozvala na Memoriál Františka Erniholda, ktorý sa konal 14.9.2019. Detičky sa povozili na koči, pozreli si preteky na koňoch a zároveň sa popýšili svojimi výrobkami na verejnosti.

  • LÁSKA K UMENIU - Dramatoterapia

    Román Petra Jaroša Tisícročná včela v podaní divadelného súboru DAB Nitra spoznali aj naše deti v muzikálovom prevedení.

    Detičky z LVS POĽNÝ KESOV a LVS KYNEK sa zúčastnili krásneho predstavenia Tisícročná včela. Deti si odniesli zážitok z veľkej scény, efektov a krásnych tancov. Fascinoval ich aj hlas jednotlivých hercov, ktorý je úplne iný naživo ako z televízie.

  • Dopravná akcia detí

    Počas prvého školského víkendu sa deti učili bezpečnosti na ceste.

    Čo robiť v prípade dopravnej nehody? Ako podať prvú pomoc? Čo robiť, aby sme predišli dopravnej zrážke? Ako sa správať na ceste? Aj na tieto otázky si deti zodpovedali počas víkendu v LVS.

  • Motivačný výlet pre našich skalných

    Školský výlet - Poznávame krásy rodnej Zeme - Zoborská lesostep

    Výletu sa zúčastnilo 8 detí, ktoré nastúpili aj v tomto školskom roku. Veríme, že spoločnou snahou sa im podarí postupne odstrániť, prípadne eliminovať problémy s ktorými nastúpili.  Na túre zoborskou lesostepou sme spoznali Svoradov prameň, Svoradovu jaskyňu a benediktínsky kláštor.

  • VITAJTE DETI!

    V novom školskom roku 2019/2020 vás čaká niekoľko prekvapení. Niektoré izby dostali nový šat, snowzeleen miestnosť je pripravená na relaxáciu, komunitná miestnosť na popoludňajšie sedenia, v ošetrovni vás čaká milá pani zdravotná a nezabudli sme ani na počítačovú miestnosť a novú čitáreň. 

    Obnovili sme režim dňa a doplnili terapie. Čaká vás psychoterpia, arteterapia, hipoterpia, canistrepia, aquaterpia a dramatoterpia.

    Ďakujeme fimám AkreD Nitra - za darovanie dreva na lavičky, AlcaPlast za darovanie umývadla, firme Glix za tapety do detských izieb a všetkým, ktorí venovali svoj čas zmenám, aby sme deťom vyčarili v LVS druhý domov.

  • NOVÝ ŠKOLSKÝ ROK 2019/2020

    Dňa 2.9.2019 otvárame brány novému školskému roku. Sme tu pre deti s poruchami pozornosti a aktivity a poruchami učenia 5. - 9. ročník ZŠ. PRIHLÁŠKY SI MôŽETE POSIELAŤ UŽ TERAZ POŠTOU! Prípadne si dohodnúť stretnutie s riaditeľkou LVS.

    K prijatiu: prihláška, správa z CPPPaP, lekárske záznamy....

    Prihlášku nájdete na web stranke: klik na O nás - Postup pri prijímaní

  • Deň otvorených dverí v LVS

    Mili moji priatelia, dnes ste v LVS pomohli vyčariť deťom pekný deň plný hudby, žážitkov a radosti! Dakujem kapelám WEEKEND, DOMOVINA, zvukárovi Peťkovi Dóczymi + Romčovi, pani Hanke Fúskovej so psíkom + kamarátke, ranču Veľká Dolina, pánovi Bebjakovi, pani Bosákovej, Vladkovi - výrobcovi príveskov a OZ Nitrava Cedron (p. Kozákovej) - že ste vsúpili k nám do LVS na DOD 2019! Ďakujeme aj milým hosťom za návštevu a podporu: p.prednostovi Ing.K.Bórikovi, MBA, vedúcemu šk.odboru p.Mgr. M.Galabovi, p.riaditeľke LVS Nitra PaedDr.P.Vágovej a p.starostovi Veľkej Doliny p.V.Tulipánovi.

  • KONIEC ŠKOLSKÉHO ROKA

    Lúčime sa s vami, milé naše detičky, želáme vám prázdniny plné zážitkov, pravých kamarátstiev, milých objatí, aby ste načerpali veľa síl do ďašieho školského roka a zdolávania prekážok vo svojom živote, rozhodujte sa správne a naberte odvahu, ktorú nejeden z vás potrebuje v zdolávaní prekážok a nástrah.

  • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ 2019

    Hlavný program 26.júna 2019 o 9.00 a 11.00

  • POĎAKOVANIE

    POĎAKOVANIE ZA SPONZORSTVO

  • OZNAM

    LVS oznamuje všetkým zákonným zástupcom detí umiestnených v LVS, že dňa 11.06.2019 LVS Poľný Kesov uskutoční školský výlet.

    Bližšie informácie nájdete v prílohách:

strana:

Novinky

Kontakt

  • Liečebno-výchovné sanatórium, Mojmírovská 70, Poľný Kesov
    Liečebno-výchovné sanatórium
    Mojmírovská 70,
    951 15 Poľný Kesov
  • 037/7787121 (škola a internát)

Fotogaléria