Navigácia

Voľné pracovné miesto

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • Vianočné želanie

    22. 12. 2015

    Nech tichá hudba veselosti, Vám počas celých Vianoc znie. Nech ten rok nasledujúci, Vám šťastie a lásku prinesie.

    Deti a zamestnanci LVS Poľný Kesov.

  • Portál - komorné divadlo bez opony

    2. 12. 2015

    2. 12. k nám z Prešova prišli herci z divadla Portál s predstavením "Neboj sa."

      

  • Hodina deťom ŠPORTUJEME SPOLU

    Hodina deťom ŠPORTUJEME SPOLU
    7. 12. 2015

    V rámci projektu hodina deťom sme 7. 12 uskutočnili aktivitu - inklúziu zo ZŠ v Poľnom Kesove, športujeme spolu. 

    V telocvični sme vytvorili zmiešané družstvá a štafetové hry nám priniesli plno zábavy

    .   

  • Mikuláš a Ľadové kráľovstvo

    8. 12. 2015

    Dňa 5. 12. sa žiaci nášho zariadenia zúčastnili kultúrnej akcie - Mikulášska besiedka.

    Ľadové kráľovstvo - 14. ročník: prehliadka tvorivosti žiakov špeciálnych škôl a zariadení nitrianskeho regiónu. Naši žiaci sa zapojili predstavením Snehulienka a sedem trpaslíkov

    .      

     

  • Zatoč s nudou

    4. 12. 2015

    Dňa 4.12. sa v rámci programu " Boj proti drogám " stretli žiaci LVS a ZŠ v Poľnom Kesove pri tvorbe vianočných pohľaníc pre svojich blízkych. Atmosféra bola príjemná a tvorivá.

    .       

  • Martin Na bielom koni

    Martin Na bielom koni
    V sobotu 14. 11. 2015 o 16.00 hodine, sa naši žiaci zúčastnili milého podujatia vo Veľkej Doline. 
    Spolu s občanmi obce V. Dolina sme privítali sv. MARTINA NA KONI a boli sme účastníkmi LAMPIONOVEHO SPRIEVODU. 
  • ČERVENÉ STUŽKY

    ČERVENÉ STUŽKY

    V tomto roku sme sa ako liečebno-výchovné sanatórium po prvýkrát zapojili do 9. ročníka celoslovenskej kampane Červené stužky. Kampaň prebiehala od 1. 9. – 1. 12. 2015. Naši žiaci ju podporili nasledovnými aktivitami:
     4.11.2015 sme zaslali výtvarné práce, kresby kt. boli grafickým vyjadrením zamerania a filozofie kampane – zúčastnili sa všetci žiaci / ocenená žiačka T. Romanová - 1. miesto /
    Od 9.11.- 16.11.2015 sme maľovali plagát Červená stužka –  žiaci 8. ročník.

    16.11.2015 – Športom pre Červené stužky – turnaj v vybíjanej v školskej telocvični. Nosili sme na odevoch pripnuté červené stužky.
    30.11.2015 - sme zorganizovali prednášku na tému : Duševné zdravie, závislosti, HIV, AIDS – na prednáške sa zúčastnili žiaci vyšších ročníkov, prednášala psychologička Mgr. J. Krčmáriková
    30.11.2015 - Živá Červená stužka – popoludní v spolupráci so žiakmi zo ZŠ Poľný Kesov sme na školskom dvore vytvorili živú Červenú stužku.

     1.12.2015 sme si na interrnetovej stránke Červené stužky vyskúšali online testy a kvíz, zároveň sme si v tento deň pripomenuli Svetový deň boja proti AIDS premietnutím filmu Príbeh anjelov - žiaci o danej problematike vo filme diskutovali s vyučujúcim. 
    Počas celého trvania kampane sme v jednotlivých ročníkoch v rámci vyuč. hodín ETV, PRV, VYV, BIO pracovali s príručkou vzdelávania v kampani – žiaci získavali nové informácie, lúštili krížovky, dozvedeli sa niečo z histórie HIV/AIDS, ...
    Sme radi, že prostredníctvom kampane Červené stužky a aktivitami, ktoré sa nám podarilo zorganizovať, sme mali možnosť priblížiť danú problematiku HIV/AIDS aj našim žiakom v rámci ich možností a schopností.

    Mgr. Jozefína Drábiková

  • Športom za Červené stužky

    Športom za Červené stužky

    Tento rok sa naše liečebno-výchovné sanatórium, pri ktorom je zriadená špeciálna základná škola internátna prvýkrát zapojilo do kampane " Športom pre Červené stužky". Naši učitelia p.Palatická, p.Koppan, p.Drábiková a p.Švajdová zorganizovali športovú akciu - vybíjanú na podporu kampane "Športom pre červené stužky", ktorej sa zúčastnilo 28 žiakov 1. - 10. ročníka A a B variantu. Akcia sa konala dňa 16. 11. 2015 v školskej telocvični. Pri vstupe do telocvični žiaci ôsmeho ročníka každému účastníkovi pripli červenú stužku, ktorú vyrobili na hodinách pracovného vyučovania. Pani Drábiková všetkých privítala a povedala pár slov ku kampani. Pred začatím školského športového turnaja sa všetci žiaci rozcvičili pri zábavných športových aktivitách. Potom pán učiteľ Koppan vysvetlil pravidlá a zostavil družstvá. Družstvá žiakov boli zmiešané z dievčat a chlapcov (mladších a starších žiakov). V každom družstve bolo 7 žiakov, každý hráč a kapitán mali jeden život. Hru tvorili dva polčasy po 10 minút. Atmosféra bola výborná všetci sa navzájom povzbudzovali, mali radosť z hry. Starší žiaci boli tolerantní k mladším žiakom a rešpektovali pokyny učiteľov. Vybíjaná sa skončila remízou a žiaci sa rozišli spolu s učiteľmi v priateľskej atmosfére. Sme radi, že sme sa svojimi športovými výkonmi zapojili do kampane boja proti AIDS.

    Mgr. Adriana Švajdová

     

  • Živá červená stužka

    Živá červená stužka

    Súťaže "ŽIVÁ ČERVENÁ STUŽKA" sa naše špeciálne výchovné zariadenie zúčastnilo po prvýkrát. Organizačne zastrešila súťaž pani vychovávateľka Mgr. Mária Erniholdová. Pre našich žiakov bol symbol červenej stužky doposiaľ veľkou neznámou, o to viac nás teší ich záujem o súťaž. Naše zariadenie sídli v jednej budove so ZŠ, preto sme v rámci inklúzie prizvali aj ich žiakov a zamestnancov, aby sa pripojili k našej "živej stužke". Bolo nás 45 žiakov a zamestnancov, ktorí si uctili Svetový deň boja proti AIDS tým, že vytvorili krásnu stužku, ktorú spontánne premenili na srdce.

     

  • STROM ŽIVOTA -vyhodnotenie

    STROM  ŽIVOTA -vyhodnotenie

     

    Klub SŽ Pokesonko zaznamenal úspech a oboch súťažiach, do ktorých sme sa zatiaľ zapojili:

    Spoločenstvo stromov 2015 a Zrkadlo duše 2015. Vyhodnotenie si môžete pozrieť, keď kliknete na tieto odkazy:

    http://stromzivota.sk/blog/2015/11/vyhodnotenie-sutaze-spolocenstvo-stromov-2015/

    V kategórii mladší žiaci sme získali 3. miesto.

    http://stromzivota.sk/blog/2015/12/vyhodnotenie-fotografickej-sutaze-zrkadlo-duse-2015/

    Diplom uznania poroty získal: Adrián Gazsó a medzi zaujímavé fotografie bola zaradená fotografia Petra Matulu.

  • Spoločenstvo stromov 2015- súťaž

    Spoločenstvo stromov 2015- súťaž

    Každoročne si 20.októbra pripomíname Deň stromov. Táto udalosť vznikla pôvodne v 19. storočí v americkom štáte Nebraska v hlave J. Sterlinga Mortona. Bol to novinár, ktorý tvrdil, že prítomnosť stromov v okolí zlepšuje klímu ako aj pôdne vlastnosti, nezostal však, len pri písaní článkov, ale 4.januára 1872 zorganizoval "deň stromov", počas ktorého mohol každý kto mal chuť, vysadiť stromčeky vo svojom okolí. Odhaduje sa, že v rámci tejto akcie bolo v Nebraske vysadených viac ako 1 milión stromov. V stredoeurópskych krajinách bol za dátum Národného dňa stromov ustanovený 20. október.

    Spoločenstvo stromov je ekosúťaž na tému "STROMY". Zapojili sme sa do všetkých 6 úloh. Fotky z jednotlivých úloh nájdete vo fotoalbume.

    1. Zrodení zo stromu                                                    
    2. Stromček, stromček, kto v tebe býva?
    3. Stromy a ľudová slovesnosť
    4. Spoločenstvo stromov
    5. Strom?
    6. Zber papiera 
  • Inklúzia- Život a dielo Ľ. Štúra

    Inklúzia- Život a dielo Ľ. Štúra

    Žiaci LVS a ZŠ v Poľnom Kesove sa 4.11.2015 stretli v učebni čitateľskej gramotnosti, kde si spoločne prezreli prezentáciu, vyplnili pracovné listy a maľovali portrét Ľ. Štúra.

    Nálada bola výborná, deti si navzájom pomáhali. Viac Fotografií nájdete vo fotoalbume.

  • Tekvicová výzdoba

    Tekvicová výzdoba

    Tradičné vyrezávanie tekvíc sa uskutočnilo aj v tomto školskom roku. Tekvicová výzdoba sa stala krásnym symbolom príchodu jesene. Viac fotiek nájdete vo fotoalbume.

  • Medzinárodný deň školských knižníc (inklúzia)

    Medzinárodný deň školských knižníc (inklúzia)

    ...sa niesol v duchu priblížiť knihu a čítanie každému. Dňa 26.10.2015 sa žiaci 1., 2. a 3. ročníka ŠZŠI pri LVS, žiaci ZŠ a deti MŠ z Poľného Kesova spoločne stretli v priestoroch ZŠ. Kamaráti zo ZŠ si pre nás pripravili hrané predstavenia: " Ako zajačik sadil mrkvu"  a "Čin - čin". Žiaci podali úžasné herecké výkony. Deti si z predstavení zobrali ponaučenie a na záver sme si spoločne zarecitovali a zaspievali. Sme radi, že sa nám podarilo zábavnými formami podporiť u žiakov dobrý, trvalý vzťah ku knihe a k čítaniu.

  • Nitrianska Galéria „ Tvoriť môže každý“.

    Nitrianska Galéria „ Tvoriť môže každý“.

     

    Žiaci našej školy sa každoročne zapájajú do výtvarnej súťaže vyhlásenej Nitrianskou galériou.

     

    Stretnutia odborne vedie galerijný pedagóg Mgr. Elena Tarabková.

  • Canisterapia

    Canisterapia

     

    V rámci projektu „Malé kroky k zdravému životu“, ktorý nám podporila nadácia Hodina deťom.

    Canisterapia je novou alternatívnou formou terapie, pri ktorej sa využíva pozitívne pôsobenie psa na zdravie človeka za účelom dosiahnutia jeho fyzickej, psychickej a sociálnej pohody. Túto formu terapie využívame aj v našom zariadení.

    Mentálne postihnuté deti s poruchami správania: pes udržuje v pozornosti dlhšie ako iné objekty, pozorujú a skúmajú ho. Udržuje ich v aktivite. Dotyky a hladenie uspokojujú potrebu po nežnosti, ktorá je u nich mnohokrát zvýšená. Je výchovným prostriedkom: ako sa správne chovať k zvieratám, neskôr k ľudom. Zvyšuje samostatnosť a zodpovednosť. Motivuje k rehabilitácii a rozvoju jemnej motoriky (hádzaním loptičky, hladkaním, napodobňovaním činnosti psa…), podnecuje k naháňaniu a skákaniu pri hre a tým k rozvoju motorických schopností. Prispieva k zníženiu osamelosti a uzavretosti, podporuje spontánnosť prejavu. Zvyšuje neverbálne komunikačné schopnosti.

  • MDD 2015

    MDD 2015

     

    Pozrite si priložený link:

    http://issuu.com/monika969/docs/mdd.pptx

  • Kino bez bariér

    Kino bez bariér

    Naše LVS sa zapojilo do projektu KINO BEZ BARIÉR, pri tejto príležitosti sme sa 26.9.2015 zúčastnili návštevy kina CINEMAX NITRA. Predstavenie Minions bolo pre našich žiakov zdarma, nakoľko bolo určené  pre deti so zdravotným postihnutím, deti zo sociálne znevýhodneného prostredia a ich rodiny.

    Podujatie sa konalo pod záštitou pani poslankyne Mestského zastupiteľstva v Nitre Jany Žitňanskej Anny Šmehilovej.

    Návšteva mesta Nitra a filmového predstavenia bola pre našich žiakov nezabudnuteľným zážitkom, z ktorého sa tešili a nadšene o ňom rozprávali.

    Za tento projekt a aj účasť na ňom sme veľmi vďační.

     

  • Strom Života

    Strom Života

    V školskom roku 2015/2016 sa naši žiaci stali čestnými členmi klubu Stromu Života POKESONKO. Môžu sa opäť zapájať do zaujímavých súťaží a aktivít, ktoré im pomôžu vytvoriť si pozitívny vzťah k prírode a svojmu okoliu. O konkrétnych aktivitách nášho klubu vás budeme priebežne informovať.

     

    http://stromzivota.sk/  

  • ČÍTANIE NÁS BAVÍ

    ČÍTANIE  NÁS  BAVÍ

    Žiaci našej školy sa po tretíkrát zapojili do čitateľskej súťaže „Čítanie nás baví“. Organizátorom súťaže bola Spojená škola internátna Topoľčany. Súťaž trvala od novembra 2014 do apríla 2015.

    Na vypracovávaní hárkov aktívne pracovali žiaci 2., 3., 4., 5., 7., a 9. ročníka a žiaci B variantu pod vedením triednych učiteliek.

    Cieľom súťaže bolo ukázať žiakom, že čítanie môže byť hrou, zábavou i vhodnou aktivitou na voľný čas a zvyšuje čitateľské zručnosti žiakov.

    Odborná porota vyhodnotila zaslané práce a medzi jednotlivcami bol ocenený Filip Mihálik zo 4.ročníka a v kategórii kolektívov boli ocenení žiaci 9.ročníka.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Liečebno-výchovné sanatórium, Mojmírovská 70, Poľný Kesov
    Liečebno-výchovné sanatórium
    Mojmírovská 70,
    951 15 Poľný Kesov
  • 037/7787121 (škola a internát)

Fotogaléria