Navigácia

Voľné pracovné miesto

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • Deň učiteľov

    Dňa 28.3.2023 o 10.00 si slávnostne pripomenieme Deň učiteľov a narodenie Jána Ámosa Komenského (28.marec 1592).

    Všetkých zamestnancov LVS a žiakov ZŠ ako súčasť LVS srdečne pozývam.

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Už vychádza teplé slniečko

    Jarné slniečko šteklí naše líčka a vyhnalo aj naše deti do prírody. V nedeľu popoludní si spríjemnili pobyt v prírode veselou opekačkou. 

    Tešíme sa aj z pekne upraveného školského areálu, na ktorom sa podieľa nielen pán záhradník, údržbár, ale aj naše detičky a vychovávatelia v rámci ergoterapie. Spoločne si upravujeme areál, aby bol našim druhým domovom a zároveň sa učíme činnostiam do života, ktoré budú potrebovať chlapci, aj dievčatá. Deti si vytvorili aj kvetinové zákony v spolupráci s p.vychovávateľkou Dankou a p.vychovávateľka Adrika ich vedie k úprave skleníka, pestovaniu byliniek a úprave prostredia okolo relaxačného chodníka.

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

     

  • Drôtikárstvo - ako moderné remeslo

    Drôtikárstvo - ako staro nové remeslo si vyskúšali žiaci 9.ročníka ZŠ ako súčasť LVS na hodine výtvarnej výchovy s p.učiteľkou.

  • Monitor 9 a prihláška na strednú školu

    Vážení zákonní zástupcovia, monitor 9 sa uskutoční 22. a 23. marec 2023 (streda, štvrtok). Informácie Testovanie 9-2023.

    Prihlášku na strednú školu je možné podať do 20. 3.2023.

    V oboch prípadoch je potrebné, aby ste kontaktovali kmeňovú základnú školu.

    Ak sa Vaše dieťa zúčasní Monitor 9 - je potrebné, aby ste si ho vyzvihli v daný deň, resp. deň vopred. Termín odchodu je potrebné nahlásiť vedúcej výchovy.

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Sponzorský dar

    Ďakujem spoločnosti DM Drogerie za sponzorský dar, ktorým obdarili naše zariadenie. Aj vďaka Vám vytvárama druhý domov pre naše detičky!

    Ďakujeme!

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Šikana - prečo nie! Legislatívne pozadie

    Preventívny program zameraný proti nevhodnému správaniu - zasahujúceu do šikany - je v dnešnej dobe závažným problémom na školách. Čo znamená tento pojem a aké sú legislatívne následky pre žiakov -násť ročných, príde porozprávať žiakov ZŠ ako súčasť LVS p. Domoracká (MV SR) dňa 10.2.2023 o 10.00. Ďakujeme aj jej za spoluprácu na preventívnom programe, ktorý je súčasťou výchovného pôsobenia v LVS Poľný Kesov.

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Voľby do zamestnaneckej rady

    VOĽBY DO ZAMESTNANECKEJ RADY

    V Poľnom Kesove, dňa 3.2.2023

     

    Podľa zákona: Zákon č. 311/2001 Z. z. (Zákonník práce) § 234 ods. 1 – 7 sa dňa 8.2.2023 o 8.00-8.45 uskutočnia

    voľby do zamestnaneckej rady.

    V Liečebno-výchovnom sanatóriu, Mojmírovská 70, 95115 Poľný Kesov pôsobí zamestnanecký dôverník, ktorého ste si zvolili vo voľbách do zamestnaneckej rady.

    Nakoľko končí jeho štvorročné volebné obdobie, uskutoční sa voľba zamestnaneckého dôverníka

    dňa  8.2.2023 v čase od 8.00-8.45.

    Definícia:

    (1) Zamestnávateľ je povinný umožniť uskutočnenie volieb do zamestnaneckej rady, ak o to zamestnávateľa písomne požiada aspoň 10 % zamestnancov. Zamestnanecká rada u zamestnávateľa, ktorý má:

    a) od 50 do 100 zamestnancov, má najmenej troch členov,

    b) od 101 do 500 zamestnancov, na každých 100 zamestnancov má najmenej jedného ďalšieho člena,

    c) od 501 do 1 000 zamestnancov, má najmenej jedného ďalšieho člena,

    d) od 1 001 a viac zamestnancov, na každých 1 000 zamestnancov má najmenej jedného ďalšieho člena.

    (2) Právo voliť členov zamestnaneckej rady alebo zamestnaneckého dôverníka majú všetci zamestnanci zamestnávateľa, ak u zamestnávateľa pracujú najmenej tri mesiace.

    (3) Právo byť volený za člena zamestnaneckej rady alebo za zamestnaneckého dôverníka má každý zamestnanec zamestnávateľa starší ako 18 rokov, ktorý je bezúhonný, nie je blízkou osobou zamestnávateľa a pracuje u zamestnávateľa najmenej tri mesiace.

    (4) Člen zamestnaneckej rady je volený priamou voľbou s tajným hlasovaním na základe kandidátnej listiny, ktorú navrhne najmenej 10 % zamestnancov alebo príslušný odborový orgán. Voľby sú platné, ak sa na hlasovaní zúčastní najmenej 30 % všetkých zamestnancov, ktorí majú právo voliť členov zamestnaneckej rady. Členmi zamestnaneckej rady sa stávajú tí kandidáti, ktorí získali najväčší počet hlasov. Počet členov zamestnaneckej rady určí vopred volebný výbor po dohode so zamestnávateľom. Ak nebude zvolený potrebný počet členov zamestnaneckej rady, zamestnávateľ umožní ďalšie kolo volieb do troch týždňov. Ak ani po vykonaní opakovanej voľby nebude zvolený potrebný počet členov zamestnaneckej rady, zamestnanecká rada sa neustanoví. Nové voľby do zamestnaneckej rady sa uskutočnia až po uplynutí 12 mesiacov od konania opakovanej voľby.

    (5) Prvé voľby členov zamestnaneckej rady u zamestnávateľa organizuje volebný výbor zložený najmenej z troch zamestnancov a najviac zo siedmich zamestnancov, ktorí podpísali žiadosť o vytvorenie zamestnaneckej rady. Počet členov volebného výboru určí zamestnávateľ v závislosti od počtu zamestnancov a vnútornej štruktúry zamestnávateľa. Ďalšie voľby organizuje zamestnanecká rada.

    (6) Zamestnanecký dôverník je volený priamou voľbou s tajným hlasovaním nadpolovičnou väčšinou zamestnancov prítomných na hlasovaní.

    (7) Náklady na úhradu volieb zamestnaneckej rady a zamestnaneckého dôverníka hradí zamestnávateľ.

     

    Nakoľko schválený počet zamestnancov v Liečebno-výchovnom sanatóriu, Mojmírovská 70, 95115 Poľný Kesov je stanovený na 37, volíte:

     

                                                        zamestnaneckého dôverníka.

     

     

     

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Rozvoj čitateľskej gramotnosti

    V školskom roku 2022/2023 sme sa zamerali na rozvoj čitateľskej gramotnosti v spolupráci s vedúcou čitárne, učiteľmi SJL a vychovávateľmi. Podporíme deti v založení si vlastného čitateľského denníka, motivovaného malou súťažou o krásne knihy :) Zároveň zorganizujeme "kurz kreatívneho písania" v spolupráci s autorkou Soňou Urikovou, ktorá navštívila naše zariadenie už v jesennom období a formou besedy sa mohli žiaci LVS zamyslieť nad povolaním "spisovateľ." Tešíme sa na tohtoročné aktivity s ňou, aj na krásne čitateľské denníky našich detičiek!

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Vianočný príbeh

    Krásny vianočný príbeh nám priblížili žiaci LVS, ktorý si pripravili vo výchove. Spojili sme ho s vianočnou besiedkou. Deti viedla pani vychovávateľka Mgr. Mária Erniholdová, ktorá ako "stará mama" vyrozprávala s vianočným škriatkom príbeh nám všetkým, zúčastneným. Podujatie bolo určené aj našim zamestnancom LVS, nielen pedagogickým zamestnancom (pani psychologičkám, zdravotným sestrám,  kuchárkam, kuchárom, pani upratovačkám), aby videli, ako vedia naše deti narábať s literárnym textom a prezentovať sa pred publikom. Trénujú si zároveň trpezlivosť, pamäť, schopnosť sústrediť sa i odvahu (vystúpiť).

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Výtvarná výchova

    Na hodine výtvarnej výchovy sme osviežili svoje motorické zručnosti v 5-tom ročníku a vytvorili sme si podklad k preberanej téme - nástenku. Naučili sme sa, je dôležité rozmiestniť si najskôr predmety na plochu, zosúladiť ich a až potom urobiť finálnu úpravu :)

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Finančná gramotnosť

    Koľko mi majú vydať v obchode? Mám dosť peňazí na to, aby som si mohol niečo kúpiť? Aj tieto otázky si kládli 6-taci pri hre na bankárov a predajcov. Trochu sme si osviežli vedomosti z finančnej gramotnosti.

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Stravovanie v LVS

    Vážení zákonní zástupcovia, dňa 1.1.2023 prichádza do platnosti nová tabuľka finančných pásiem stravovania v zariadeniach. Na základe zmeny je potrebné nanovo vyplniť zápisný lístok. Dieťa, umiestnené v LVS, obdrží Rozhodnutie o výške stravovania v LVS. 

    Podľa Finančného pásma A - druhé finančné pásmo sa stravujú obecná Materská škola a Základná škola.

    Podľa Finančného pásma B - druhé finančné pásmo sa stravujú žiaci v LVS a všetci dospelí stravujúci sa v Školskej jedálni ako súčasť LVS.


    Tabuľky: (pripájam link, kde nájdete nasledovné tabuľky)

                                         Tabulka_strava_lvs_deti___dospeli.pdf

                                         tabulka_strava_obec_polny_kesov_(deti_MS_a_ZS).pdf


    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

    https://www.minedu.sk/financne-pasma-pre-skolske-stravovanie/

  • Vianočné prázdniny

    Vážení zákonní zástupcovia, milé deti. S veľkou netrpezlivosťou očakávate príchod tohtoročných Vianoc. Tešíte sa na snehovú nádielku a na svojich blízkych (rodičov, súrodencov, kamarátov). Chvíľa vianočných práznin sa už blíži. Odchodový deň bude 22.12.2022 po 13.30.

    Príchodový deň dňa 9.1.2023. Pri príchode, prosíme o strpenie, nakoľko prijímame tento deň 28 detí a verím, že sa kaťdý budete chcieť s nami podeliť o zážitky počas prázdnin. 

    Zároveň Vás prosím, ak bude vaše dieťa choré, nechajte ho vyležať doma. Opäť je rozšírený covid-19, nové varianty a radi by sme začali nový kalendárny rok bez chorôb a zbytočných problémov, s tým, že ak prinesiete choré dieťa, pani zdravotná sestra Vám ho nepevezme z dôvodu ochorenia a zbytočne budete merať ďalekú cestu k nám. Ďakujem za pochopenie!

    Želám Vám oddych a radosť zo spoločných chvíľ!

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Krajšie Vianoce

  • Výchovné a kariérne poradenstvo

    V tomto školskom roku sa zúčastnili naši žiaci 8. a 9. ročníka vrámci výchovného a kariérneho poradenstva exkurzii do stredných škôl:  SOŠP Nitra a SŠ Hlohovec, kde sa zoznámili s povoleniami: murár, cukrárska výroba, potravinárska výroba, obchodná prevádzka. Do sveta "dospelákov," ich sprevádza počas šk.roka svojimi radami a usmerneniami výchovný a kariérny poradca - PaedDr.E.Molnárová, PhD. Následne sa žiaci  môžu pripravovať na prijímacie pohovory s našimi pedagógmi v rámci popoludňajších hodín, kedy prebieha doučovanie z jednotlivých predmetov.

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Preventívny program

    Dňa 29.11.2022 v spolupráci s OO PZ Mojmírovce venujeme čas v LVS Poľný Kesov problematike  na tému: Krádeže a trestnoprávna zodpovednosť za porušovanie zákona, Šikana a jej prejavy a Telefonovanie cudzím osobám (zabáva pre dospievajúcu mládež, vyhrážky a posmešky v telefóne). Spoločne sa zamyslíme nad danou problematikou a na konkrétnych prípadoch, ktoré sa týkajú nášho zariadenia, poukážeme na to, aké sú dôsledky takéhoto konania, ako sa vyšetrujú a ktorý skutok je už za hranicami zákona. Žiaci častokrát berú svoje konanie ľahkovážne, mysliac si, že ich činy, sú nepostihnuteľné, ukrývajú sa za rúško veku so slovamami: "ja mám len 14 rokov, mne sa nemôže nič stať! Môžem si robiť, čo chcem!" Čo ale nie je pravda.... a práve o týchto skutočnostiach ich poinformuje policajný zbor z OO PZ Mojmírovce.

    Za podporu preventívneho programu ďakujeme!

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Čoskoro k nám zavíta Mikuláš!

    Milí naši žiaci, verím, že Perinbaba nám čoskoro prinesie snehovú nádielku a privítame Mikuláša v našom LVS pri altánku, zasypanom bielou prikrývkou. Už sa na neho tešíme! Len nezabudnite, že chodí aj s čertom, ktorý si prinesie vo vreci aj uhlie. No ja verím, že ako čert príde, tak aj odíde! Častokrát sa snažíte o aktivity, dodržiavanie hesiel v zariadení, či dobré vyučovacie výsledky, a práve tie Mikuláš odmení. 

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Voľby členov RŠZ

    Výzva na voľby členov rady školského zariadenia

    Liečebno-výchovné sanatórium, Mojmírovská 70, 95115 Poľný Kesov

    v zmysle § 24 ods. 16, § 25 ods.1 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 1 ods. 3 vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 291/2004 Z. z., ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom a finančnom zabezpečení v znení neskorších predpisov vyhlasuje a zverejňuje výzvu na opakujúce sa voľby členov Rady školského zariadenia Liečebno-výchovného sanatória, Mojmírovská 70, 95115 Poľný Kesov                                 

                                                                   na deň 16.11.2022 o 13.30 hod.

                                                                   a na deň 18.11.2022 o 7.30 hod.

    Komisia: Janka Kohúthová

                    Mgr. Dušan Martiš

                    Mgr. Róbert Bednárik

    Zápisnica: Ing. Jana Šubová

    Overovatelia zápisnice: Mgr. Matej Buranský, Zuzana Šabíková

    z dôvodu vyhlásenia volieb RŠZ z dňa 14.11.2022 za neplatné.

               

    V súlade s ustanovením § 25 ods. 4, 5 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov:

    V liečebno-výchovných sanatóriách  je rada školy bez zástupcov rodičov a tvoria ju

    a) štyria zástupcovia pedagogických zamestnancov zvolení vo voľbách pedagogickými zamestnancami školy alebo školského zariadenia,

    b) jeden zástupca nepedagogických zamestnancov zvolený vo voľbách nepedagogickými zamestnancami školy alebo školského zariadenia a

    c) šiesti delegovaní zástupcovia zriaďovateľa.

     

    Riaditeľka LVS bezodkladne po vykonaní volieb písomne oznámi zriaďovateľovi ŠVZ výsledky volieb. Zároveň dohodne so zriaďovateľom termín konania ustanovujúceho zasadnutia rady školského zariadenia. Ustanovujúce zasadnutie rady školského zariadenia zvolá a zabezpečí riaditeľka LVS.

    Vyhotovenie zápisnice z ustanovujúceho zasadnutia zabezpečí riaditeľka LVS. Najneskôr do troch dní od skončenia ustanovujúceho zasadnutia rady školského zariadenia zašle predseda rady školského zariadenia zápisnicu z ustanovujúceho zasadnutia aj s prílohami zriaďovateľovi.

     

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Vystúpenie dramatického a speváckeho krúžku

    Dňa 21.10.2022 sme sa zúčastnili vystúpenia v KD Veľká Dolina. Deväť detí z dramatického a speváckeho krúžku (pod vedením Mgr. M.Erniholdovej a Mgr. I.Svobodovej) sa predstavili krásnym vystúpením, kedy zazneli nádherné slovenské piesne, ako napr. Keby som bol vtáčkom či báseň od M.Rúfusa: Motlitba za starkú. Zároveň potešili dôchodkyňe a dôchodcov malým tančekom, do ktorého sa zapojili aj p.starosta obce Veľká Dolina, ktorý obdaroval naše deti sladkou odmenou. Ďakujeme :)

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Jesenné prázdniny sa blížia

    Milé naše deťúrence, blížia sa jesenné prázdniny a to je čas, na ktorý sa veľmi tešíte. Viem prečo, pretože dni v LVS sú síce pestré, nabité učením a rôznymi aktivitami, no chýba Vám kontakt s kamarátmi, súrodencami, rodičmi / zákonnými zástupcami. Preto Vám želám, aby ste načerpali nových síl, trošku si oddýchli, no nezabudnite, že jesenné prázdniny sú spojené aj s témou Pamiatky na zosnulých - preto treba chvíľku zastať, zaspomínať si na tých, ktorých už nosíme iba v srdiečku a boli pre nás dôležitými v živote a našou súčasťou...

    Stretneme sa všetci opäť v škole v stredu (po prázdninách).

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

strana:

Novinky

Kontakt

  • Liečebno-výchovné sanatórium, Mojmírovská 70, Poľný Kesov
    Liečebno-výchovné sanatórium
    Mojmírovská 70,
    951 15 Poľný Kesov
  • 037/7787121 (škola a internát)

Fotogaléria